Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Odelberg: "Svartsjuka – i sin mörkaste form"

Efter flera trassliga relationer som kantades av svartsjuka har Stefan Odelberg hittat rätt i sitt kärleksliv. I sommar ska han gifta sig med sin sambo Berna, 32.
Foto: Henrik Jansson
För tredje hösten i rad sätter komikern Stefan Odelberg upp sin pratshow "En Talk Talk Show" på Rondo.
Foto: Henrik Jansson
Magiker, komiker och programledare. Stefan Odelberg har flera strängar på sin lyra – vilket han kommer dra nytta av i sin pratshow "En Talk Talk show".
Foto: Henrik Jansson

Stefan Odelberg är tillbaka med en pratshow på Rondo.

Nu berättar komikern om varför hans förhållanden endast håller i fyra år och hur han tog sig ur de destruktiva relationerna.

– Det var svartsjuka i sin mörkaste form. Jag vill aldrig mer tillbaka dit, säger Stefan Odelberg.

Komikern och magikern Stefan Odelberg har mycket på sitt bord just nu. Förutom ett intensivt turnéliv håller han på att planera sitt kommande bröllop.

I augusti ska han gifta sig med sin Berna – som han friade till på ett ovanligt sätt.

När han genomförde en "Svensk klassiker" hade han hela tiden med sig en vigselring. Och två mil från Vasaloppets målgång föll han ner på knä.

– Hon blev förvånad och började gråta. Även om jag fick avbryta loppet var jag mest glad över att hon sa ja.

De har varit tillsammans 3,5 år och är nära på att passera en magisk gräns.

– Mina relationer brukar ta slut efter fyra år. Det är som en Bermudatriangel. Nu måste jag gifta mig innan vi passerar den gränsen.

Varför har dina tidigare relationer tagit slut?

– Jag är en person som träffar mycket människor och är energisk. Är man ihop med mig får man inte vara nervös för att jag ska flörta – det är en del av min personlighet.

"Väldigt osäkert"

Det är något som tidigare har fött svartsjuka i tidigare relationer.

– Jag har haft många trassliga förhållanden. Det var svartsjuka i sin mörkaste form. Jag vill aldrig mer tillbaka dit och funderar på att skriva en bok om det, säger Stefan Odelberg.

Men först ska han för tredje hösten i rad sätta upp föreställningen "En Talk Talk Show" på Rondon. Till pratshowen har han bjudit in folkkära artister som Robert Wells, Sanna Nielsen och Pär Andersson.

– Det var väldigt osäkert att jag skulle köra ett tredje år. Men det här är min baby och jag tror att den kan bli ännu bättre, säger Stefan Odelberg.

"Tyngdlagen ska upphöra"

14 oktober är det premiär för pratshowen. Sedan blir det fyra föreställningar med gästerna Thomas Di Leva och astronauten Christer Fuglesang i en stor final i november.

– De är varandras motsatser. Di Leva är lite spejsad och Fuglesang är mer teoretisk. Det kommer bli ett konstigt, men häftigt möte.

– Vi ska försöka få tyngdlagen att upphöra med Fuglesang.

Nu berättar komikern och magikern, som firar 20 år i branschen, om drömmen att pratshowen ska sändas på tv.

– Vi har kontakt med ett produktionsbolag. Sköter vi bara våra kort rätt och är lite kalla kan det bli tv av det. Det vore en dröm som skulle gå i uppfyllelse, säger Stefan Odelberg.

Var befinner du dig i livet just nu?

– Jag är väldigt lycklig och har hittat rätt i livet. Nu ser jag fram emot att vara programledare i minst 40 år till. Jag vill slå Lettermans rekord!

Fakta: Stefan Odelberg

Ålder: 40 år

Familj: sambon Berna Inceoglu, 32. "En dag planerar vi att skaffa barn".

Äter helst: Turkisk mat

Lyssnar helt på: Popmusik från 80-talet. Gärna Velvet Underground eller Talk Talk.

Smultronställen i Göteborg:

"Att gå upp på Masthugget med ett par cupcakes och njuta av utsikten. Det tycker jag är fantastiskt".