Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nöjesveckan i Göteborg

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: FOTOGRAF ELLINOR COLLIN
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Jojje Wadenius, Martin Stenmarck och Avantgardet är bara några godbitar ur nöjesutbudet den här veckan. Utöver alla spelningar och evenemang så är det dessutom Kulturnatta på fredag. Det betyder ett gäng föreställningar som är helt gratis. In och botanisera på deras Facebooksida – programmet uppdateras hela tiden.

1. Jojje Wadenius på Nefertiti

Foto: FOTOGRAF ELLINOR COLLIN

I veckan fick han årets hederspris Guldkatten av Sveriges Radio och för alla er som är sugna på att njuta av Jojje Wadenius musikalitet finns det två chanser i Göteborg i helgen. På fredag kväll spelar han med sitt band "Cleo" bestående av Per Lindvall, Lars Larry Danielsson och Jesper Nordenström. Det blir musik från deras senaste skivor. På lördag kan man njuta av Wadenius barnvisor med texter av Barbro Lindgren och Kenneth Gärdestad också det på Nefertiti tillsammans med "Cleo". Då kan man njuta av moderna klassiker som till exempel "Mitt lilla barn", "Min mask", ”Jag är det fulaste som finns” och "Kalles klätterträd". 

2. Avantgardet på Pustervik

Foto: Pressbild Luger

Sist de spelade i Göteborg var under Stay out West på Folk. Kön in ringlade över Järntorget och när spelningen började mitt i natten var det så fullt till sista plats. Nu är Avantgardet tillbaka i stan  - på fredag spelar de på Pustervik. Under sommaren har Avantgardet hyllats av både kritiker och publik. Det brukar bli fullt ös från första tonen till sista.


3. Martin Stenmark på Kajskjul 8

Under två helger kommer Martin Stenmarck till Göteborg med sin nya föreställning "Syskonkärlek – räkna med bråk". Temat är Stenmarcks egna uppväxt i en riktigt stor familj och är funderingar blandad med sång och musik. Tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist har han skapat en föreställning om hur det är att växa upp i "Familjen Annorlunda" och på förhand utlovas det rejält med skratt och underhållning 

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

4. "Matkul-tur" i Angered

Foto: Stefan Edetoft

Det pågår ett jättespännande projekt i stan, "matkul-tur", som är en kulinarisk matresa genom stan baserat på en kokbok "Från Donsökaka till maklobe i Bergsjön". Torsdagen den 19 oktober är det tags för en orientalisk "matkul-turkväll" i Angered. Det är föreningen "Hoppet" och systrarna Alsaidan som är värdar. "Hoppets" mål att integrera kvinnor i samhället genom ett gäng aktiviteter och catering. 


LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

5. Olof Wretling på Stora teatern

Foto: JAN DÜSING

Torsdagen den 19:e oktober (och fredagen) blir det humor på Stora Teatern när komikern Olof Wretling intar scenen. Olof Wretling är känd från "Mammas Nya Kille" och "Klungan" och turnerar nu Sverige runt med sin föreställning "Diagnoserna i mitt liv". Föreställningen är en version av Olof Wretlings hyllade "Vinter i P1".