Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Niklas och Emils drag – auktionerar ut sig själva

Niklas Bjärmkvist och Emil Agrell ser fram emot att skaffa en ny kompis.Foto: PRIVAT
Musikhjälpen 2019 med programledarna Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikälskarna Niklas Bjärmkvist, 26, och Emil Agrell, 22, hade inte mycket att ge till ”Musikhjälpen”. 

De valde i stället att auktionera ut sig själva för att samla in pengar.

”Vi erbjuder en utekväll där man får hänga med oss”, konstaterar de.

Nu finns det en möjlighet att hänga med Niklas och Emil och samtidigt bidra till ”Musikhjälpen”, som är en årlig insamling via Sveriges Radio, Radiohjälpen och SVT. Årets tema är ”Sex är inget vapen”. 

Göteborgarna Niklas Bjärmkvist och Emil Agrell samlar in pengar genom att auktionera ut sig själva.

”Vi funderade på vad vi skulle ha att ge till 'Musikhjälpen', men kom väl ganska snabbt fram till att ingen av oss har så mycket att erbjuda förutom oss själva”, skriver de i ett mejl.

Står för utekvällen

Både Niklas Bjärmkvist och Emil Agrell arbetar inom musikbranschen och för dem föll det sig naturligt att stå för en utekväll med konsert.

”Vi erbjuder en kväll där man får hänga med oss, gå på en konsert man gillar. Vi bjuder också på entré, garderob, dryck och gott umgänge”, skriver de. 

Det är första gången Niklas Bjärmkvist auktionerar ut sig själv. Tidigare har han bidragit till ”Musikhjälpen” genom att bland annat arrangera konserter. Däremot är detta tredje gången som Emil Agrell medverkar i den här typen av auktion.

”Jag har medverkat i 'Musikhjälpen' två gånger tidigare. 2016 så auktionerade jag ut en maxad festivalupplevelse där jag tog med mig en härlig person till Bråvalla”, skriver Emil Agrell.

Varför är detta viktigt för er?

”Vi gillar tanken på att ett helt land går ihop och hjälps åt att göra världen till en bättre plats. Gemenskapen och hjälpsamheten lyser upp den mörka vintern”.

Hoppas på ett fyrsiffrigt belopp

Auktionen har pågått sedan i tisdags och kommer att hålla på i en vecka. Den som lägger högsta budet vinner utekvällen och just nu ligger budet på 620 kronor. Men killarna hoppas på ett fyrsiffrigt belopp.

”Tusen kronor ska vi väl i alla fall vara värda?”, skriver de.