Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Morrongänget” splittras – sista sändningen ihop

”Rockad” i radionbranschen. Linda Fyrebo går till ”morronrock”.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Linda Fyrebo, Ingemar Allén och Peter Sandhold var, fram till den 22 december, ”morrongänget”.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

”Morrongänget” på Mix Megapol är en trygg röst i radion för mängder av svenskar. 

Men efter 20 år tillsammans gör gänget snart sin sista sändning tillsammans i Frihamnen. 

Linda Fyrebo går nämligen till ”Rockklassiker”. 

– Vi gillar vi varandra väldigt väldigt mycket och förhoppningsvis märks det när man lyssnar på oss, säger hon till GP

I år firar ”morrongänget” på Mix Megapol 25-årsjubileum och i 20 av dessa år har programledarna varit Linda Fyrebo, Ingemar Allén och Peter Sandholt. 

Men, efter nyår går Linda Fyrebo till konkurrenten ”Rockklassiker” och ”Morrongänget” är inte längre vad de var. Tisdagen den 22 december var gängets sista sändning tillsammans. 

– Det är många som hör av sig och skriver att det är tråkigt, men de önskar mig ändå lycka till så det är fint. Det är inte som när man byter fotbollslag, en hatstorm eller så, folk är snälla, säger Linda Fyrebo till Göteborgs-Posten

Ska sända från Stockholm 

I samma artikel berättar hon att det inte blir någon avtackningsfest på grund av pandemin. Men efter 20 år spelar det kanske ingen roll – hon kommer att sakna sina kolleger väldigt mycket. 

Och, det är ömsesidigt: 

– Det är svårt att ta in, jag tror inte att någon av oss har förstått att det är sista gången. Jag kommer verkligen sakna Lindas skratt och den vardagliga kontakten i studion som vi har nu, säger Ingemar Allén till GP. 

Han och Peter Sandholt kommer att fortsätta sända med en ny, ännu inte presenterad, programledare från Frihamnen som vanligt. Linda Fyrebos nya kolleger på ”Morronrock” blir Jonas Nilsson och Hans Wiklund – båda sänder ifrån Stockholm.


Läs mer: 2015 bestämde sig Ingemar Allén att sluta – sen gjorde han comeback ett år senare