Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miriam Bryant är klar för Liseberg

Miriam Bryant besökte Göteborg senast i fredags. Då uppträdde hon på Scandinavium.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Nu står det klart att Miriam Bryant kommer till Liseberg i maj.

Bara två månader efter sitt fullsatta uppträdande på Scandinavium i fredags.

– Miriam besökte oss senast 2016 och vi är väldigt taggade på att välkomna henne tillbaka, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Det var i fredags som Miriam Bryant avslutade sin vårturné på ett fullsatt Scandinavium med hyllade recensioner. Och nu blev det klart att hon återvänder till Göteborg den 29 maj för att inta Stora Scenen på Liseberg.

Hon planerar att släppa ett nytt album under hösten och kommer därför framträda på ett antal konserter även i sommar. Hennes första singel i samband med det nya albumet släpps i slutet av veckan och heter ”Nån av oss”. 

– Miriam besökte oss senast 2016 och vi är väldigt taggade på att välkomna henne tillbaka till Stora Scenen och hemmapubliken, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Folkkär artist

Miriam Bryant slog igenom 2012 med debutsingeln ”Finders Keepers”. Sedan dess har hon gjort en bred karriär på såväl scen som tv-rutan. Bland annat medverkade hon i ”Så Mycket bättre” 2015 och blev samma år utnämnd till ”Årets Göteborgare”.

I fjol var hon även en av programledarna i Musikhjälpen och har blivit en folkkär artist och kändis. Hon har samarbetet och skrivit låtar med bland annat Jocke Berg, Veronica Maggio, Adam Olenius och Maja Francis. Hon var även gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. 

Miriam Bryant besökte Göteborg senast i fredags. Då uppträdde hon på Scandinavium.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Under fredagens spelning blev hon känslosam och tackade sina fans för att hon har nått sina framgångar.

– Så många gånger som jag åkt förbi den här arenan med spårvagnen och knappt vågat drömma om att få stå på den här scenen en vacker dag, sa Miriam Bryant från scenen.

Öppnade upp sig

Hon blev även privat på ett helt nytt plan när hon öppnade upp sig om sin expojkvän.

– Jag mådde inte så bra i höstas. Mitt hjärta var brustet och jag var inte på en bra plats i livet. Jag tycker inte ens om countrymusik, ändå åkte jag till Nashville i en vecka. Jag krökade ganska mycket och drack bloody marys till frukost. Men jag insåg att det finns bra countrymusik också, bland annat den här som jag föll extra mycket för. Den här är till mitt ex, sa hon under sin spelning på Scandinavium.