Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Miriam Bryant åker på turné – avslutar på Scandinavium

Miriam Bryant spelar huvudrollen i en 20 minuter lång film som bygger på musiken till hennes nya album "P.S. Jag hatar dig".
Scandinavium var fullsatt förra gången Miriam Bryant spelade där.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
I vår återvänder Göteborgsdrottningen till Scandinavium.
Foto: Hanna Brunlöf Windell

I början av nästa år beger sig Miriam Bryant ut på en turné som avslutas i Scandinavium den 5 mars.

– 2022 blir ett historiskt år då tre Göteborgsartister uppträder på stadens allra största arenor, säger Henrik Jutbring på Got Event i ett pressmeddelande.

Nästa vecka, den 19 november, släpper Miriam Bryant sitt tredje album, ”PS jag hatar dig”. Det blir göteborgarens första skiva på svenska, och dessutom gör hon två exklusiva releasekonserter med tillhörande kortfilm på bio Rigoletto i Stockholm den 17 och 18 oktober.

Spelningarna kommer att livesändas, och kan ses på biografer i hela landet – bland annat i Göteborg, Jönköping och Karlstad.

På tisdagen meddelar Miriam Bryant att hon startar det kommande året med en stor turné i Skandinavien. Den börjar den 7 januari i Stockholm, tar henne till både Köpenhamn, Oslo och runtom i Sverige innan hon avslutar på Scandinavium den 5 mars. 

”Göteborg en blomstrande musikstad”

Turnén delar namn med det kommande albumet, och biljetterna släpps den 11 november.

– Äntligen får vi se Miriam Bryant på Scandinavium igen! 2022 blir ett historiskt år då tre Göteborgsartister uppträder på stadens allra största arenor. Förutom Miriam Bryant på Scandinavium i mars, uppträder ju Laleh och Håkan Hellström på Ullevi i sommar – tre tecken på att Göteborg är en blomstrande musikstad, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event, i ett pressmeddelande. 

Den 10 juni nästa år kommer Laleh till Ullevi, och två månader senare – den 19, 20, 26 och 27 augusti – intar Håkan Hellström arenan.

I mars 2020, precis innan pandemin slog till, gjorde Miriam Bryant en uppmärksammad avslutning på sin ”Mi amor tour” på ett fullsatt Scandinavium – nu återvänder hon alltså nästan exakt två år senare.

SE OCKSÅ: Artisten växte upp i Utby, Göteborg

Miriam Bryant berättar i ”Skavlan” om pappans missbruk under uppväxten.