Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Skäringers rekord – 55 000 besökare

Mia Skäringer har slagit ett nytt rekord. Här får hon en utmärkelse av Got Events vd Lotta Nibell.Foto: PRESSBILD/GOT EVENT
Mia Skäringer är en av Sveriges mest kända skådespelare. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Pressbild från Mia Skäringers show.Foto: EMMA SVENSSON / BLIXTEN & CO

Mia Skäringer har slagit rekord.

Hennes show ”Avig Maria – no more fucks to give” har sålt ut Scandinavium sex gånger och totalt har över 55 000 personer suttit i publiken.

Mia Skäringer har nu fått ta emot rekordutmärkelsen av Lotta Nibell, vd på kommunala bolaget Got Event,.

– Mia är en alldeles egen superkraft som inspirerar och provocerar. Hon ger perspektiv på dåtiden, röst åt samtiden, styrka och hopp för framtiden. Jag är tillsammans med alla fantastiska kollegor oerhört stolt över att Mia valt Scandinavium inte mindre än sex gånger. Och vilken publik, helt enastående och magiskt, säger Lotta Nibell i ett uttalande.

Tidigare har Skäringer slagit rekord i Globen för antalet utsålda shower på en och samma föreställning. Rekordet slogs i mars och ”Avig Maria” sålde då totalt 56 218 biljetter.

– Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till. Jag väntade så länge på att kunna formulera mig och att hitta orden så det tåls verkligen att sägas igen och igen, sa Mia Skäringer då i ett uttalande.

Turnérat i hela landet

Mia Skäringers show har visats på orter i hela landet sedan i fjol. 

Hon har tidigare förklarat succén så här i ett Instagram-inlägg:

Jag har övat mig på den här stunden i hela mitt liv. Jobbat arslet av mig. Jag har inte bara skapat mitt eget material utan även mitt eget utrymme. Min egen scen. Nej, jag har kanske inte skrutit så jävla mycket. Och definitivt inte fjäskat för branschen. Inte haft några fancy kändis-premiärer. Jag släppte klungan. Avstod från att simma medströms i ankdammen, för att jag helt enkelt är jävligt ointresserad. För att jag inte mår bra där.

Mia Skäringer är skådespelare och komiker, känd för sin medverkan i tv-program som ”Mia och Klara”, ”Solsidan” och ”Ack Värmland”. Hon gör också en podd tillsammans med Anna Mannheimer.