Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Metallicas supergåva – 300 000 till hemlösa

Fina gesten i samband med spelningen i Göteborg.
Robert Trujillo, Lars Ulrich, James Hetfield och Kirk Hammet från Metallica delade ut en check på 300 000 kronor till Kjell Larsson och Åsa Vilu från Stadsmissionen i Göteborg.Foto: Stadsmissionen
Metallica slog publikrekord på Ullevi under tisdagenFoto: JOHAN VALKONEN /STELLA PICTURES STELLA PICTURES

I samband med att Metallica spelade på Ullevi under tisdagen fanns deltagare och medarbetare från Stadsmission på plats.

Tillsammans fick de ta emot en check på 300 000 kronor från hårdrockarna, som skänkte pengarna till utsatta och hemlösa personer i Göteborg.

– Det är verkligen helt fantastiskt, säger Åsa Vilu, tillförordnad chef för det sociala området inom Stadsmissionen i Göteborg. 

Inför en rekordpublik på över 64 000 intog det amerikanska hårdrocksbandet Metallica scenen på Ullevi i går.

Men strax innan konserten drog i gång träffade bandet företrädare för World Childhood Foundation samt Göteborgs Stadsmission backstage.

Där delade hårdrockarna ut en check på 300 000 kronor till varje organisation.

Åsa Vilu, tillförordnad chef för det sociala området inom Stadsmissionen i Göteborg, var en av de medverkande.

– Själva utdelningen skedde backstage med bandet och vi fick tillfälle att berätta om situationen och hur vi arbetar med socialt arbete i Göteborg, säger Vilu och fortsätter:

– Det är verkligen helt fantastiskt och vi är väldigt tacksamma att de uppmärksammar vårt arbete som viktigt.

”Det var en superupplevelse”

Efter att checken delats ut fick de dessutom gå på konserten, berättar Vilu.

– Vi fick hänga där och se spelningen. Det var en superupplevelse, säger hon.

Trots att Åsa Vilu och Stadsmissionen är smickrade och glada över den generösa gåvan vill hon poängtera att alla bidrag behövs, stora som små.

– Som ansvarig för insamlingsorganisation som överlever för att människor väljer att stötta så är all stöttning precis lika viktig, även fast det rör sig om 100 kronor, det är viktigt att få fram, säger hon.