Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Metallica till Göteborg  – spelar på Ullevi 2015

Metallica kommer till Ullevi.

Supergruppen Metallica kommer till Göteborg nästa sommar. 

De blir ännu en akt i den härliga konsertsommaren som nu börjar forma sig i Göteborg. 

För Metallicas del blir det en exklusiv konsert på Ullevi den 22 augusti. 

Senast Metallica spelade på Ullevi var sommaren 2011 och nu är det alltså klart att fyra år efter den succén kommer superbandet till Göteborg och Ullevi igen.

Metallica, som är ett av världens största hårdrocksband, älskar Sverige och kommer gärna tillbaka hit igen. Hos arrangören Live Nation är glädjen på topp och de är enormt taggade och glada över att supergruppen med sångaren James Hetfield, dansken Lars Ulrich, Kirk Hammet och Robert Trujillo valt just vårt land.

– Jätteroligt att James Hetfield och bandet för tredje gången återkommer till Ullevi och Göteborg, säger Got Events vd Lotta Nibell. Metallicas besök gör tillsammans med redan bokade One Direction, Foo Fighters och Summerburst att musiksommaren 2015 på Ullevi blir mycket stark!

Exklusiv intervju

Redan 2004 när Metallica spelade på Ullevi fick GT:s reporter Tomas Svedberg en exklusiv intervju med James Hetfield.

– Jag fick gåshud när jag kom ut på scenen, det var en formidabel publik, berömde han fansen som kommit. Det var något magiskt över Ullevi och det kändes som om varenda en som var där, ända bort till de sista raderna, var med och njöt. Vi skulle gärna ha med Ullevipubliken på hela vår turné.

Redan 1992 spelade supergruppen på Scandinavium och gjorde en bejublad konsert och har sedan dess skördat framgångar med sin musik. 110 miljoner album har de sålt hittills. Gruppen har även fått många fina utmärkelser och i måndags släppte de också en nyutgåva av den banbrytande filmen "METALLICA: Som Kind of Monster", lagom till filmens 10-årsjubileum. 

Sedan tidigare är det klart med supergrupperna One Direction som kommer till Ullevi den 23 juni, Foo Fighters som kommer till Göteborg redan den 12 juni och musikfestivalen Summerburst som brakar loss den 29-30 maj. Här är det stora dragplåstret superartisten Avicii.

På tisdag den 2 december klockan 09.00 släpps biljetterna Metallica-spelningen.