Märtha Louises plan efter pandemin: Flytta till USA

Det här är den norska kungafamiljen
Durek Verrett och Märtha Louise har varit ett par i två år
Foto: DARYL HENDERSON / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Efter pandemin planerar Märtha Louise att flytta till USA.
Foto: HANS SHIMODA / IBL

Norska prinsessan Märtha Louise planerar att flytta till USA och kärleken Durek Verrett, säger hon i en intervju med Verdens Gang.

Exakt när en flytt kan bli av är dock oklart.

– Med covid är det svårt att planera, men vi planerar att flytta i framtiden. Barnen följer så klart med, säger hon till tidningen. 

I samband med att norska TV2:s dokumentärserie om prinsessan Märtha Louise släpps har hon gjort en öppenhjärtig intervju med Verdens Gang.

Serien har följt Märtha Louise och de tre döttrarna, bland annat genom sorgen efter Ari Behns död och under coronapandemin. 

Avtalet om serien skrevs före båda händelserna, skriver VG. 

Prinsessan själv menar att programmet inte fick den bästa starten och att hon under året programmet spelats in fokuserat hundra procent på sina tre döttrar.

– Jag har inte satt någon gräns, men barnen har själva fått välja vad de vill säga och vara med på, säger prinsessan till VG.  

Saknaden efter Durek Verrett

I serien kommer också Märtha Louises partner, amerikanen Durek Verrett också känd som Shaman Durek, synas. 

För andra gången under pandemin tvingas paret vara åtskilda utan att veta när de kommer att ses igen. 

Durek Verrett lämnade Norge för Los Angeles efter jul.

– Det gör extremt ont, det är en känsla jag delar med många andra i samma situation. Men det värsta är att inte veta när vi ses nästa gång, säger hon till VG.

I framtiden planerar prinsessan att lämna Norge och flytta till Durek Verrett i USA, när är dock inte klart främst med anledning av den pågående pandemin vilket gör det svårt att planera. 

”Måste ha ett hem i Norge” 

Hon säger också att barnen då kommer att följa med.

Märtha Louises förhållande har väckt stor uppmärksamhet i vårt grannland och Verretts planer på att eventuellt flytta till Norge ändrades när han träffade norska medier under 2019 och förhållandet fick kritik från många olika håll.

Men oavsett när flyttlasset går över Atlanten kommer familjen inte att sälja sitt hus.

– Vi måste ha ett hem i Norge. Vi kommer fortfarande att vara här mycket. Vi kan ju inte lämna vackra Norge helt, säger hon till Verdens Gang. 

Se också: 

Schamanen som fick prinsessan på fall