Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märtha Louise får inte sålt arvegodset – dumpar priset

Arvegodset Bloksberg är svårsålt.Foto: JOHANSEN, ERIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Den norska prinsessan Märtha Louise har försökt sälja arvegodset i över ett år.Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

I över ett år har norska prinsessan Märtha Louise försökt sälja arvegodset Bloksberg.

Sommarhuset på ön Hankö har tillhört den norska kungafamiljen i generationer.

Nu sänker hon priset på lyxfastigheten med tio miljoner norska kronor, skriver den norska tidningen E24.

Redan i augusti 2018 blev det känt att prinsessan Märtha Louise ville göra sig av med sommarhuset Bloksberg på ön Hankö utanför Fredrikstad i Norge.

Sommarhuset har varit i det norska kungahusets ägo sedan år 1947 då det köptes av den dåvarande kronprisen Olav. Efter ett arv i början av 2000-talet har det varit Märtha Louises, och prinsessan har tillbringat många somrar i huset.

Men att sälja arvegodset har visat sig vara allt annat än lätt. 

Till en början spekulerades det att huset var värt 70 miljoner norska kronor, men när den släpptes på den öppna marknaden var den värderad till 35 miljoner norska kronor.

– Marknaden svarade inte på 35 miljoner förra året. Nu har vi anpassat oss efter feedbacken vi fick i fjol och lagt oss på 25 miljoner, säger prinsessans advokat som fått i uppdrag att sälja fastigheten, till E24.

”Spännande att se”

Prinsessans advokat menar att priset är rimligt med tanke på marknadsutvecklingen och den rådande situationen på sistone.

– Det kommer att bli spännande att se om den utvecklingen som corona har haft på fritidshusmarknaden också är tydlig här, säger Märtha Louises advokat till Se og Hör.

Märtha Louises advokat har tidigare inte velat uttala sig om hur många som faktiskt visat intresse för sommarhuset, och även denna gång är advokaten förtegen om hur många som visat intresse och hur många bud som inkommit.

Huvudbyggnaden renoverades på 80-talet och utvidgades samtidigt med annex, eget badhus och bastu. Sedan prinsessan tog över fastigheten så lät hon också bygga en swimmingpool.

TV: Se när prinsessans kärlek möter pressen