Gå till innehåll

Malmbergs hopp efter corona: ”Om vi vågar”

Claes Malmberg är aktuell med ny krogshow.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Claes Malmberg och flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva.
Foto: TV4
Claes Malmberg och Stefan Livh gör en krogshow tillsammans.
Foto: Henrik Sandsjö

När Claes Malmbergs krogshow snart har premiär ser han fram emot att få stå på scen inför livepublik igen – och i höst hoppas han på turné.

Samtidigt är han långt från flickvännen som han inte kunnat träffa sedan förra året.

– Man får acceptera förutsättningar man inte kan göra något åt, säger han.

I sex-sju månaders tid har komikern Claes Malmberg, 60, skrivit på sin krogshowen ”Malmberg – full av Livh”, som han gör tillsammans med radioprofilen Stefan Livh, 64.

Premiären är den 24 september och spelas sedan fram till november på Kajskjul 8 i Göteborg.

Vad kommer den innehålla?

– Reflektioner över vår samtid. Sedan kanske man får träffa någon karaktär som man inte fått se på länge, och så. Det är väldigt svårt att säga exakt vad den ska handla om, humor bygger på igenkänning hos publiken, situationer som hänt som de känner till, säger Claes Malmberg.

Saknat endorfinerna

Han menar att han jämfört med många andra klarat sig bra i pandemin jobbmässigt, då han när annat varit nedstängt filmat och gjort tv. Men det han tycker är allra roligast är att spela live inför publik – något han inte gjort på ett år.

– Därför ser jag mycket fram emot att träffa publik igen och få framträda och få den adrenalinkicken. Endorfinerna har man saknat när folk skrattar och så. Men jag är inte mer nervös inför detta än andra saker, säger han.

Nu när restriktionerna snart lyfts hoppas Claes Malmberg kunna komma ut på turné under hösten.

Men det är ännu oklart om det blir så.

– Att man nu släpper det fritt är jättebra, men man måste hinna marknadsföra projektet. Hinner man sälja biljetterna man behöver sälja, eller måste man flytta fram. Vi får se om vi vågar riskera en turné i höst eller inte, säger Claes Malmberg.

Han tillägger:

– Det är väldigt osäkra tider, även det är positiva signaler. Man får lära av historien, så man inte är dum och tror att allt är över. Man vet inte vad som händer, så man får vara flexibel ett tag till tror jag.

Kan inte träffa flickvännen

På det personliga planet är Claes Malmberg fortsatt ifrån sin brasilianska flickvän Janiana Mafra Panchero Silva, som åkte hem till Brasilien i samband med covid-19-utbrottet i mars i fjol.

– Sverige är stängt, så hon kan inte komma hit även om hon skulle vilja. Öppnas det upp är det inte värre än att vi köper en biljett så kommer hon hit, men det svåra är att bli insläppt i landet. Jag hoppas det snart rätar till sig, säger Claes Malmberg.

Det har nu gått lång tid tills de senast kunde träffas, men han gräver trots saknaden inte ner sig.

– Man får acceptera förutsättningar man inte kan göra något åt. Sedan förstår du som jag att man längtar efter människor. När vi går igenom en kollektiv kris som vi gjort, blir det på ett märkligt sätt lättare att bära för vi bär det gemensamt. Jag har haft det ganska bra ändå, det finns Whatsapp, man kan prata med varandra den vägen, säger Claes Malmberg.