Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmberg om unga kärlekens kamp efter hjärnsjukdomen

Claes Malmberg träffade kärleken för drygt tre år sedan.
Foto: OLLE SPORRONG
Claes Malmberg är lycklig över att hans flickvän Janiana Mafra Manchero Silva återhämtat sig från sin sjukdom.
Foto: IBL
Claes Malmberg tillsammans med flickvännen Janiana Mafra Panchero Silvas.
Foto: TV4

Skådespelaren och komikern Claes Malmberg, 57, träffade kärleken i Brasilien för drygt tre år sedan.

Nu berättar han om den 20 år yngre flickvännen Janiana Mafra Panchero Silvas kamp för tillfrisknande efter en allvarlig hjärnsjukdom som drabbade henne i fjol.

– Det var extremt kritiskt ett tag där. Det är mycket bättre, nu klarar hon sig helt själv. Fortsätter det så här så tror jag att hon kommer vara fullt återställd inom något år eller två, säger han.

Claes Malmberg, 57, pinnar på som vanligt. 30 år efter debuten i Radio Göteborg Sjuhärad med karaktären Ronny Jönsson har han fortfarande fullt upp.

Tv-tittarna såg honom senast i ”Let's Dance” på TV4, men artisten och komikern spenderar majoriteten av sitt yrkesliv på scenen framför levande publik och är aktuell i "Den fantastiska resan till The Good old days” tillsammans med bland andra Jan Malmsjö, som spelas på Jonsereds Herrgård & trädgårdar, strax utanför Göteborg under sommaren.

Flickvännen var allvarligt sjuk

I dag är Malmbergs tillvaro ljus och i sommar är hans tjugo år yngre brasilianska flickvän Janiana Mafra Panchero Silva på besök. Men för drygt ett år sedan var situationen allvarlig för Janiana – då hade hon drabbats av en allvarlig bakteriell sjukdom i hjärnan som gjorde att hon fick opereras akut. 


LÄS MER: Malmbergs flickvän svårt sjuk utomlands – nu berättar han 


Hur mår Janiana i dag? 

– Hon har blivit oändligt mycket bättre sen det var som värst med hennes sjukdom. Det var extremt kritiskt ett tag där. Det är mycket bättre, nu klarar hon sig helt själv. Fortsätter det så här så tror jag att hon kommer vara fullt återställd inom något år eller två. Har man inte träffat henne innan så tänker man inte så mycket på att hon är sjuk i dag.

– Tittar man tillbaka ett och ett halvt år tillbaka i tiden och jämför med i dag så är det ett mirakel. Jag behöver inga fler mirakel än detta. Blir man inte religiös av det här så vetifan när man blir det.

Hur har ni det?

– Vi bor i ett fantastiskt vackert hus vid havet i Onsala nu när hon är här och hälsar på över sommaren. Vi kommer väldigt bra överens och jag lär mig bättre och bättre portugisiska, åtminstone när jag pratar med henne. Hon pratar engelska och så hittar vi på något språk däremellan. Vi pratar mycket och det är sällan tyst.

Hur träffades ni?

– Vi träffades i Brasilien när jag var där på semester. Hon jobbade i en bar och jag tänkte att hon var för snygg för att prata med mig, men sen började jag prata med henne ändå. Omständigheterna gjorde att vi umgicks under den semestern och sen fattade vi tycke för varandra. Sen har hon varit här några gånger och jag där några gånger.

”Finns fördelar med åldrande”

Ni har ett distansförhållande, finns det några planer på att flytta ihop permanent i framtiden?

– Det är klart att det finns en sån ambition, men samtidigt så får var sak ta sin tid och begår man inte våld på det naturliga skeendet så brukar det lösa sig till slut. Det har nog också med åldrandet att göra, man stressar inte med grejer längre. Hon är betydligt yngre än vad jag är, men hon har väl dålig smak, vad vet jag.


LÄS OCKSÅ: Claes Malmbergs kritik – kampen för unga kärleken 


Hur ser du på att du börjar bli äldre?

– Det finns fördelar, hur konstigt det än låter. Man lär sig ta saker när de kommer och man går inte i gång så jävla mycket på saker som förut . Man har lärt sig genom åren att det man inte kan förändra inte är någon idé att tjöta om utan bara att släppa. Jag upplever att jag har lättare att slappna av och varva ner nu än när jag var i 20- och 30-årsåldern.

Fysiskt då? Känner du att kroppen hänger med?

– Jag har inga hälsoproblem och har bara legat på sjukhus en gång för blodförgiftning, men det var några år sedan och det  hade jag ju kunnat få när som helst.

Hur gör du för att hålla dig frisk?

– Jag tränar, går på gym när jag tycker att jag behöver det och går någon mil per dag om jag hinner med. Jag har ett aktivt jobb och känner mig ganska pigg. Det mest chockerande är när man ser sig själv i skyltfönstret någon gång och inser att man inte är så tjusig som man tror, men sånt är livet.