Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mads Mikkelsen spelar in ny film i Västsverige

Mads Mikkelsen är en av skådespelarna i den danska komedin som nu ska spelas in i Skara.Foto: EMPICS/IBL
Det är i Skara som den nya filmen spelas in.Foto: HENRIK JANSSON

Skara står i centrum när en ny dansk komedi spelas in.

Till centrum i Skara kommer därför den världskände skådespelaren Mads Mikkelsen.

– Efter att ha åkt runt och titta på möjliga inspelningsplatser fastande vår platsletare för Skara, säger Ulrika Grönérus på Film i Väst till Nya Lidköpings-Tidningen.

Mads Mikkelsen har medverkat i ett nästintill oräkneligt antal storproduktioner och spelat in filmer runtom i hela världen. Nu ska han till hjärtat av Skaraborg: Skara.

Där ska nämligen delar av danska komedin ”Rättfärdighetens ryttare” spelas in, skriver Nya Lidköpings-Tidningen. Film i Väst är med och producerar filmen – därav Västsverige som inspelningsplats.

– Det är inte första gången vi får frågan, men då har det handlat om mindre produktioner. Skara är en kulturstad, och vi har miljöer som känns självklara för den här typen av filminspelningar. Den här gången är det förstås lite extra i och med att det är en storfilm med riktigt kända skådespelare, säger Peder Blom kommunikationschef i Skara, till NLT.

Kräver många statister

Det är den 13 februari som produktionen kommer till Skara och NLT skriver att området kring Stortorget, Domkyrkan och Alandersgatan då kommer vara avstängt och att kommuninvånare, och andra intresserade, har möjlighet att vara statister.

– Det handlar om stora, ledande och actionfyllda scener där det behövs många statister, säger Ulrika Grönérus, kommunikationsansvarig på Film i Väst, till NLT.

Noterbart är att man kommer lägga ut konstsnö i Skara. För den vanliga snön lyser fortfarande med sin frånvaro under den milda vintern.