Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lykke Li klar för Way out west

På Way Out West gör Lykke Li sommarens enda framträdande i Sverige.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Med tre hyllade album i ryggen är Lykke Li en av Sveriges största artister. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Den senaste tiden har Lykke Li arbetat på sitt kommande studioalbum.Foto: EMIL NORDIN

Den hyllade artisten Lykke Li är klar för Way out west 2018. 

Spelningen på festivalen blir hennes enda framträdande i Sverige nästa sommar.

Den 9-11 augusti 2018 arrangeras Way out west för tolfte året i rad i Göteborg. Nu har det första artistsläppet gjorts – och det står därmed klart att den svenska indiedrottningen Lykke Li kommer uppträda på festivalen. 

Under sin decennielånga karriär har Lykke Li tagit steget från stor artist till ikon. Sedan 2008, när hennes debut-ep "Little Bit" släpptes, har hon blivit en av de tyngsta pjäserna i indiepopsfären. Med tre hyllade album – som sammanlagt genererat en kvarts miljard streams – är Lykke Li en av Sveriges största artister. 

Nästa år släpper Lykke Li sitt nya album.Foto: EMIL NORDIN

 

Hon har bland annat fått utmärkelser som “Best Album of the Year” av The New York Times och Rolling Stone, och har framträtt på stora festivaler som Coachella och Lollapalooza. 

Den senaste tiden har Lykke Li varit i studion och arbetat på sitt kommande fjärde studioalbum som kommer att släppas under 2018.

På Way out west gör Lykke Li sommarens enda framträdande i Sverige.