På Way Out West gör Lykke Li sommarens enda framträdande i Sverige. Foto: ANNA-KARIN NILSSONPå Way Out West gör Lykke Li sommarens enda framträdande i Sverige. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
På Way Out West gör Lykke Li sommarens enda framträdande i Sverige. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Med tre hyllade album i ryggen är Lykke Li en av Sveriges största artister. Foto: ANNA-KARIN NILSSONMed tre hyllade album i ryggen är Lykke Li en av Sveriges största artister. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Med tre hyllade album i ryggen är Lykke Li en av Sveriges största artister.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Den senaste tiden har Lykke Li arbetat på sitt kommande studioalbum. Foto: EMIL NORDINDen senaste tiden har Lykke Li arbetat på sitt kommande studioalbum. Foto: EMIL NORDIN
Den senaste tiden har Lykke Li arbetat på sitt kommande studioalbum. Foto: EMIL NORDIN

Lykke Li klar för Way out west

Publicerad

Den hyllade artisten Lykke Li är klar för Way out west 2018. 

Spelningen på festivalen blir hennes enda framträdande i Sverige nästa sommar.

Den 9-11 augusti 2018 arrangeras Way out west för tolfte året i rad i Göteborg. Nu har det första artistsläppet gjorts – och det står därmed klart att den svenska indiedrottningen Lykke Li kommer uppträda på festivalen. 

Under sin decennielånga karriär har Lykke Li tagit steget från stor artist till ikon. Sedan 2008, när hennes debut-ep "Little Bit" släpptes, har hon blivit en av de tyngsta pjäserna i indiepopsfären. Med tre hyllade album – som sammanlagt genererat en kvarts miljard streams – är Lykke Li en av Sveriges största artister. 

Nästa år släpper Lykke Li sitt nya album.Foto: EMIL NORDIN

 

Hon har bland annat fått utmärkelser som “Best Album of the Year” av The New York Times och Rolling Stone, och har framträtt på stora festivaler som Coachella och Lollapalooza. 

Den senaste tiden har Lykke Li varit i studion och arbetat på sitt kommande fjärde studioalbum som kommer att släppas under 2018.

På Way out west gör Lykke Li sommarens enda framträdande i Sverige.

Relaterade ämnen
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag