Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lustmord och humor med glatt humör

Den Osalige spelas fram till den 9 augusti. Foto: LINA IKSE / GUNNEBO SLOTT
Hela ensemblen på plats. Foto: LINA IKSE / GUNNEBO SLOTT

Det är mer än elak parodi på musikaler. 

Det är ett glatt lustmord på ”Fantomen på Operan”. 

Och ovanpå detta Ulla Skoogs ljuvliga ironier.

Linus Wahlgren i mask och slängkappa gör en perfekt parodi på titelrollen i den berömda musikalen ”Phantom of the Opera”. Han rör sig rätt, hans repliker är överdramatiska och framför allt sjunger han med den där lätt skruvade rösten som hör rollen till. 

Och båten han paddlar fram på den underjordiska sjön, den heter Peter Jöback II. 

Per Andersson spelar töntige kommunbyråkraten som ska lägga ner teatern för gruppen som repeterar sommarfarsen ”Spansk hatt i motvind”. I stället tvingas han av teaterspöket att beställa musikalen ”Fantomen på Operan” och blir förälskad både i teater och den blygaste av sångerskorna. 

Andersson blommar ut

Här finns utrymme för komikern Andersson att blomma i stort och smått, spela ut sina lekfullheter, men han håller sig inom ramarna. 

Hans Josefsson gör med blid humor entusiastiske Lasse, teatergruppens trögaste medlem, som blir så glad när de ska spela Fantomen. Han tror det handlar om seriefiguren. 

Ensemblen, Jacob Andréas, Kattis Trollregn, Eva-Lotta Huffman är en välsjungande omgivning. De häcklar självaste musikalguden Sir Andrew Lloyd Webber i låten ”Vi har alla lite svårt för Webber”. 

Ulla Skoog är en njutning

Per Andersson och Håkan Johansson har skrivit detta muntra stycke, som är en parodi, fars, revy och studentspex. Lite för lång första akt, lite för mycket tokspex i andra, men roligt är det. 

Och så Ulla Skoog, den unika, som spelar teatergruppens kulturella regissör och emellanåt läxar upp den obildade publiken. 

Hon är mästerlig i komisk tajming och ingen kan leverera en bitande ironi som hon. 

Ulla Skoog är en njutning. 

Den osalige

Gunnebo slott, Mölndal

Vad: Nyskriven spexkomedi, både text oh musik, av Håkan Johansson och Per Andersson. 

Vem: Per Andersson, Ulla Skoog, Linus Wahlgren, Kattis Trollregn, Jacob Andreas, Hans Josefsson, Eva-Lotta Hultman, i regi av Klas Wiljergård.
Spelas: Till 9 augusti