Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lottas känslosamma tårar på Liseberg

Sanna Nielsens okända relation med Lotta Engberg – som inte visas i tv
Lotta Engberg blir ofta känslosam under sina allsånger.
Foto: TOMMY HOLL / IBL

Att Lotta Engberg har nära till skratt är det nog ingen som tagit miste på. 

Men den folkkära allsångsledaren har även nära till tårar – något som publiken får se gång på gång i ”Lotta på Liseberg”.

I bland brister det när publiken sjunger fina toner eller när artister väljer att hylla nära och kära. 

– Det där var bland det vackraste jag hört här på Liseberg, sa Lotta Engberg efter en känslofylld allsång.  

I snart tretton säsonger med ”Lotta på Liseberg” har programledaren Lotta Engberg varit med om mycket. 

Främst glädje, skratt, överraskningar och skönsång – men även en hel del känslosamma ögonblick. 

Även om förra årets säsong var annorlunda när publiken inte var på plats så kunde de känslosamma stunderna knocka även publiken hemma i tv-sofforna. 

Alexandra Tappermo från Örnsköldsvik hade i ett avsnitt skickat in en låtönskan för att hylla sin personliga assistent Sofie. 

– Jag vill tillägna en låt till min toppenassistent Sofie. Hon finns där i alla lägen, sa Alexandra Tappermo som var med på en videolänk i programmet. 

På plats i Göteborg framfördes sedan låten ”Det finaste någon kan få”, och efter framträdandet kunde programledaren inte hålla tillbaka tårarna.

– Vi skickar kramar från oss alla. Vi skickar tårpapper också för det kom tårar från oss allihopa, sa Lotta Enberg i programmet.

Lotta Engberg rördes till tårar efter Alexandra låthyllning till Sofie.
Foto: TV4

Hyllar publiken

Att publiken är viktig för Lotta är märkbart och hon är generös med sina hyllningar. Bland annat till allsångsälskaren Torsten Skogh, då 85 år. 

Under programmet var Engberg synbart rörd när hon berättade om ett brev från Torsten som hon fick året dessförinnan. 

Brevet handlade om hur han genom programmet fick livslusten tillbaka efter att hans fru gått bort. Och på säsongsavslutningen var han på plats, och fick höra Lotta sjunga för honom och resten av publiken.

– Jag kände att jag ville skriva till henne hur mycket de här kvällarna betydde och ville ge något i gengäld. Jag lever ju tack var henne, sa Torsten efter programmet. 

När Torsten Skoghs fru dog i januari 2013 blev livet tråkigt. Men "Lotta på Liseberg" gjorde att det vände, skrev han i ett tackbrev.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

I bland räcker bara publikens skönsång för att Lotta ska bli rörd. När publiken sjöng ”I natt jag drömde något som” med Marit Bergman blev den känslosamma stunden för mycket för allsångsprogramledare. 

– Det där var bland det vackraste jag hört här på Liseberg, när vi tillsammans sjunger de här fina orden. Jag fick tårar i ögonen.

Malin Berghagens oro för pappa Lasse Berghagen