Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta på Liseberg blir av trots coronapandemin

Lotta på Liseberg blir av i år också trots coronapandeminFoto: TOMMY HOLL / IBL

Liseberg har fått skjuta på öppningen av parken på obestämd framtid med anledning av den pågående coronapandemin. 

På onsdagen kommuniceras det i ett pressmeddelande att det trots allt blir Lotta på Liseberg också i år, i alla fall i tv.
– Jag hoppas och håller alla tummar för att vi även ska få lite publik på plats, säger Lotta Engberg i pressmeddelandet. 

Restriktionerna om att max 50 personer får samlas vid offentliga tillställningar har fått Liseberg att skjuta på öppningen av parken på obestämd tid och bolaget kommer få stora ekonomiska konsekvenser.

Konserterna som skulle ha hållits på nöjesparkens stora scen fram till midsommar har ställts in. Dansen på Polketten har också ställts in fram till midsommar. 

Men på onsdagsmorgonen meddelade Liseberg att Lotta på Liseberg trots allt blir av, och kommer som vanligt pågå under åtta veckor i sommar. 

– Just nu vet vi inte exakt hur det kommer att se ut i slutet av juni, så vi får återkomma till hur vi kan göra med publikplatser. Men vi är väldigt glada att kunna meddela att det oavsett blir Lotta på Liseberg i tv, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg i pressmeddelandet.

Hoppas på att få lite publik 

Programmet kommer som alltid sändas på TV4 och TV4 Play på måndagskvällarna och precis som tidigare år kommer gästartister som bjuder allsångsklassiker och aktuella hitlåtar.

Programledaren Lotta Engberg hoppas att det ändå kan komma lite publik under sommaren. 

– Det kommer bli musik, det kommer bli glädje och det kommer att bli gästartister. Och jag hoppas och håller alla tummar för att vi även ska få lite publik på plats, säger Lotta Engberg i pressmeddelandet.

Årets första Lotta på Liseberg ska sändas den 22 juni.