Lotta på Liseberg ska visas i Norge. Foto: HENRIK JANSSONLotta på Liseberg ska visas i Norge. Foto: HENRIK JANSSON
Lotta på Liseberg ska visas i Norge. Foto: HENRIK JANSSON
Lotta Engberg jublar efter succébeskedet. Foto: SARA PETTERSSONLotta Engberg jublar efter succébeskedet. Foto: SARA PETTERSSON
Lotta Engberg jublar efter succébeskedet. Foto: SARA PETTERSSON
Foto: NORA LOREKFoto: NORA LOREK
 Foto: NORA LOREK

Lotta Engberg på export – till Norge

Publicerad

Lotta på Liseberg går på export.

Efter åtta år på TV4 utökas antalet kanaler som programmet sänds i.

Nu plockar norska TV2 upp succéshowen.

– Jag är så glad för vet ni vad? Från och med den här sommaren kommer vi inte bara sända i TV4 utan även i Norge, TV2 är det som gäller. Wiho, säger Lotta Engberg, till TV4.

"Lotta på Liseberg" är en av de stora höjdpunkterna i Göteborgs nöjesliv under sommaren. Varje måndagkväll när showen drar igång lockas en storpublik in till nöjesparken.

Programmet har i åtta år visats live på TV4 – i Norge kommer det nu sändas i efterhand på lördagar.

– Det är ju så kul att allsångsglädjen från Lotta, våra gästartister och musiker nu smittar av sig till den norska publiken, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, till TV4.

För Liseberg – som i programmet exponeras flitigt med fina bilder – kan norgeexporten av allsången innebära ett lyft.

– Norge är vår största utlandsmarknad och det är väldigt många bra klippbilder från parken med i tv. Så om inget annat kan det ge en påminnelse till norrmännen att komma till oss, säger Katarina Warnström, PR-chef på Liseberg.

"Det blir en bonus för dem"

– Vi har redan många norrmän som kommer hit och som finns i publiken varje måndag. Eftersom att programmet kommer att sändas i efterhand på TV2 blir det en liten bonus för dem. Nu kan de se sig själva på tv några dagar senare, säger hon.

"Lotta på Liseberg" har sin premiär den 19 juni och fortsätter till och med den 31 juli, men sedan sänds även ett program den 14 augusti. 

 

LOTTA-LÄSNING: Här blåser Engberg publiken i Göteborg: "Planerat" 

 

Det nya beslutet applåderas på Liseberg.Foto: NORA LOREK

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag