Lotta Engberg köper
ny villa – i förorten

Efter skilsmässan – nu har Lotta Engberg köpt en "modern villa med underbar utsikt".
Foto: Alex Ljungdahl
Foto: Anna Svanberg

Efter skilsmässan gjorde Lotta Engberg, 52 och exmaken Patrik Ehlersson, 51, ett mångmiljonklipp på sitt lyxhus i Alingsås.

Nu har den populära programledaren köpt en "modern villa med underbar utsikt" i ett förortsområde – som såldes för över tre miljoner kronor.

I maj i år berättade Lotta Engberg att hon och Patrik Ehlersson bestämt sig för att gå skilda vägar. Paret, som gifte sig 1999, hade då varit tillsammans i 20 år.

I juli lades exmakarnas lyxvilla i Alingsås ut till försäljning för 7,7 miljoner kronor, men det såldes för betydligt mer än så. Den slutgiltiga prislappen ska ha varit minst 9,2 miljoner – för det fick köparen fem sovrum, en terrass med jacuzzi och en stor tomt på nästan 2 500 kvadratmeter intill en sjö.

Nu har Lotta Engberg köpt nytt.

Den nya villan är belägen närmare Göteborg än den förra och ligger i ett villaområde i en förort.

För en dryg vecka sedan inkom en lagfartsansökan från den folkkära programledaren till Skatteverket. Det rör sig om en adress strax utanför Göteborg, där fastigheten taxeras till 2,7 miljoner kronor.

Mäklaren Stefan Hansson bekräftar att villan såldes nyligen.

– Jag har sålt huset ja. Men vi har som policy att vi inte kommenterar våra affärer, säger han.

Men såldes det för över tre miljoner?

– Ja.

I en tidigare mäklarannons beskrivs huset som en "modern villa i två plan med härlig utsikt och vacker närliggande natur."

Nybuggt 2011

Huset har "högt läge och underbar utsikt". Då, när det var nybyggt 2011, hade det bland annat fyra sovrum och två badrum. Altanen är soldränkt och skogen är precis inpå knuten.

– Det är ett villaområde utanför Göteborg. Det ligger bra, säger mäklaren Stefan Hansson.

När Lotta Engberg och Patrik Ehlersson skilde sig hade de skrivit under att all enskild egendom skulle vara giftorättsgods. Därmed delade de lika på miljonerna.

– Det har varit fantastiska år, men vårt förhållande har utvecklats till en djup vänskap. En vänskap vi är väldigt rädda om. Den vill vi behålla, sa Lotta Engberg i samband med att separationen blev känd.

GT har inte lyckats nå Lotta Engberg, som är på resande fot, för en kommentar.