Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljudproblem knäcker populär sommarklubb

<p>En av klubbens största bokningar var hiphopgruppen M.O.P. som spelade onsdagen den 29 augusti.</p>Foto: Rebecka Bjurmell

GÖTEBORG. Colors är en av Göteborgs största sommarklubbar. Under onsdagarna har Avenyn fyllts med folk som kommit för att se världsartister.

Men efter problem med ljudet blir det sista gången på onsdag.

– Det är ett beslut som vuxit fram. Men det väcktes av ljudproblematiken, säger arrangören Patrik Lundin.

I år har sommarklubben Colors haft stora bokningar som Kevin Gates, Major Lazer och M.O.P. Varje onsdag har det varit knökfullt inne i lokalerna på Yaki-Da, Avenyn. Varje vecka har gäster klätt upp sig i kvällens temafärg. Och planen var att Colors skulle hållas under tre onsdagar till i sommar. Men nu blir det bara en.

Problem med ljudnivån

Yaki-Da har nämligen haft besök av Miljöförvaltningen som klagat på ljudnivån. Under förra onsdagen skulle de försöka hitta lösningar för att inte riskera höga böter. Och Yaki-Da, tillsammans med Colors, lyckades fixa ljudnivån med ny utrustning och annorlunda möblering.

– Colors har alltid varit känt för att vara en uteservering. Hade vi inte kunnat ha musik där sa vi att då får vi avveckla för säsongen. Sen hyrde Yaki-Da in en ljudkonsult som byggde om allting. Vi blev väldigt överraskade för med hans riggning kan vi köra högre volym än vad vi hade innan, säger Patrik Lundin.

"Ett beslut som vuxit fram"

Men i dagarna beslutade ändå arrangörerna att onsdag nästa vecka blir sista gången för årets Colors.

– Någonstans innan ljudet blev löst började vi en dialog. Det är ett beslut som vuxit fram. Men det väcktes av ljudproblematiken, säger arrangören Patrik Lundin.

Och arrangörerna är, trots tidigare avslut, nöjda med tajmingen på Colors sista gång.

– Way out west och Göteborgskalset är samtidigt så det blir som en förfest till festivalhelgen. Dessutom är folk peppade och vi har massa artister i stan som kommer göra gästspelningar. Och säsongen är ändå mot sitt slut, säger Patrik Lundin.

Och vilka som spelar under "Colors Game Over - Multicolors" blir en överraskning.

– Vi brukar inte gå ut med vad det är för artister sista gången, säger Patrik Lundin.