Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisebergs besked: Får skjuta på öppningen

Andreas Andersen, vd Liseberg.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Coronarestriktionerna förlängs till den 17 maj.

Det drabbar bland annat nöjesfältet Liseberg – som nu får skjuta på öppningen, uppger vd Andreas Andersen för GP.

På torsdagen kom regeringen och Folkhälsomyndigheten med beskedet:

Coronarestriktionerna förlängs än en gång – denna gång till den 17 maj.

För Sveriges största nöjespark Liseberg innebär det att den planerade öppningen får flyttas fram.

– Vi får planera om igen. Men om jag ska vara helt ärlig var det inte helt överraskande att det inte blev lättnader den 3 maj. Nu får vi planera så flexibelt det bara går och förhålla oss till det här, säger vd:n Andreas Andersen till GP.

Han säger att det redan innan dagens besked inte var troligt att parken skulle kunna öppnas före mitten av maj, men att han nu inte vet vilket datum det kan bli.

Kallar till krismöte

Senare under torsdagen ska ledningen samlas för ett krismöte, skriver GP.

Om beskedet från regeringen och Folkhälsomyndigheten säger Andreas Andersen:

– Ambitionen med pandemilagstiftningen var en likabehandling av verksamheter som exempelvis en djurpark och en nöjespark. Men så är det inte, Skansen kan i dag ta in 5 000 besökare vilket vi fortfarande inte kan. Så ur ett principiellt perspektiv tycker jag beslutet var olyckligt. Men jag förstår att man inte kan fatta något annat beslut än det som togs i dag, säger han till GP.

Hur det blir med säsongsanställningarna är ännu oklart. Angående hur beskedet påverkar ekonomin svarar Andreas Andersen:

– Eftersom att vi fortfarande är tidigt in på säsongen är en förseningen i öppnandet hanterbar. Men det är klart att ju närmare vi kommer högsäsongen desto svårare blir det att hantera det ekonomin för Liseberg, säger han till GP.