Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda och Morgan visade upp nybyggda drömhuset – på tv

Huset stod klart för inflyttning i september 2019. Familjen blev nöjd med resultatet.
Foto: Privat / Privat
Linda Gredåker, 43, fick gäster under husbygget. Byggprogrammet ”Husdrömmar” med bland annat programledare Anne Lundberg, 53, som syns på bild.
Foto: Privat / Privat

Tv-tittarna fick följa Linda Gredåker, 43, med familj på sin byggresa till drömhuset.

Efter att ha sålt sitt stora hus vid sjön byggde de ett LA-inspirerat modernt enplanshus i trä – mitt ute i skogen.

– Vi renoverade och byggde ut i omgångar. När vi till slut var klara kändes det som huset hade blivit för stort. Vi är rastlösa och ville flytta och bygga ett hus, säger Linda.

Familjen flyttade till Hällingsjö i Härryda kommun för tretton år sedan och familjen är hemmastadd i byn. Men efter alla utbyggnader i det stora huset vid sjön så bestämde sig Linda Gredåker, 43, och maken Morgan, 44, för att bygga nytt, något BT skrivit om. 

– Vi renoverade och byggde ut i omgångar. När vi till slut var klara kändes det som huset hade blivit för stort. Vi är rastlösa och ville flytta och bygga ett hus, säger Linda.

”Hur svårt kan det vara?”

Ett spontant mejl skickades till SVT-programmet ”Husdrömmar” och efter åtta månader ringde någon upp och inspelningarna drog i gång i samband med bygget.

– Min man visste inte ens att jag hade skickat i väg mejlet och jag hade glömt det. Det var ingenting som vi hade väntat oss. Att stå framför kamera var absolut inget självklart men de var så trevliga människor så det kändes bra, säger Linda.

Familjen tyckte inte tv-teamet störde under byggmånaderna.
Foto: Privat / Privat
Linda Gredåker gladdes över att bygget ägde rum under sommarmånaderna och att familjen var inflyttade i god tid innan dess att snön föll.
Foto: Privat / Privat

I och med Lindas jobb som gymnasielärare och Morgans jobb som egenföretagare och konsult inom marknadskommunikation så har det funnits mycket att lära sig under byggprocessen och vissa moment har varit kämpigare än andra. 

– Men jag vill ändå tipsa om att våga. Hur svårt kan det egentligen vara? Vad är det värsta som kan hända när man gör det själv? Blir det fel så får man helt enkelt göra om, säger Linda.

Mer funktionellt

Husbygget drog i gång i december 2018 och familjen flyttade in i september 2019. Linda berättar att hon inte kunde vara nöjdare. Det toppmoderna, LA-inspirerade enplanshuset i trä stod klart.

– Det är 100 kvadratmeter mindre och det innebär lägre elkostnad, mindre städyta och utsidan är underhållsfri. Sen har vi ingen gräsmatta att klippa och även huslånet är lägre, säger Linda.