Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lill Lindfors missnöje – med Göteborgs stad

Det här är Lill Lindfors.
Med Lill Lindfors i spetsen försöker nu 14 artister rädda den anrika blåsorkestern Göteborg Wind Orchestra.Foto: PELLE T NILSSON / SPA
”Det vore trist och sorgligt om den här suveräna orkestern gick i kvav”, säger Lill Lindfors.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Artisterna vädjar i en skrivelse till Göteborgs kulturnämnd och kommunstyrelse.Foto: Daniel Olsson / Daniel Olsson

Med Lill Lindfors i spetsen försöker nu 14 artister rädda den anrika blåsorkestern Göteborg Wind Orchestra, GWO.

Artisterna vädjar i en skrivelse till Göteborgs kulturnämnd och kommunstyrelse.

– Det vore trist och sorgligt om den här suveräna orkestern gick i kvav, säger Lill Lindfors till P4 Göteborg.

”Vi, som alla framgångsrikt arbetat med GWO vid många tillfällen och alltid dragit fulla hus, anser att det vore mycket olyckligt, en smärre katastrof, om orkestern försvinner. Nog borde Göteborg, rikets andra stad, kunna skjuta till de medel som saknas för att GWO skall leva vidare.”

Så står det bland annat att läsa i den skrivelse som Lill Lindfors, med stöd av 13 andra namnkunniga artister, skickat in till Göteborgs stad.

Bakgrunden är att Göteborgs stad beslutade att halvera årets stöd till orkestern från fyra miljoner kronor till två. Detta trots att GWO ansökt om 5,4 miljoner.

”Ett adelsmärke för Göteborg”

Pengarna räcker inte till för att hålla orkestern flytande, och de räknar själva med att den professionella blåsmusiken i Göteborg kommer att tystna helt efter julkonserterna i Domkyrkan i år.

Något som artisten Lill Lindfors alltså nu anstränger sig för att motverka. 

Till P4 Göteborg säger hon:

– Det vore trist och sorgligt om den här suveräna orkestern gick i kvav. Den är ett så kallat adelsmärke för Göteborg.

Lindfors, som själv gjort framträdanden med orkestern flera gånger, säger vidare:

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att de finns kvar. Den skicklighet som de uppvisar är unik tycker jag därför att de har en bredd. Det är jazz, musikal visa, ren klassisk musik.