Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Let's Dance”-vinnarens beslut – permitterade sig själv

Annika Sjöö: "Gör knipövningar i bilen"
Annika Sjöö tillsammans med danspartnern Magnus Samuelsson under jubileumssäsongen.Foto: OLLE SPORRONG
Annika Sjöö har tvingats permittera sig själv.Foto: /IBL / /IBL

Dansaren och hälsoprofilen Annika Sjöö, 39, har tvingats ta det lugnare än vanligt i år, uppdrag har flyttats fram och hon har permitterat sig själv.

Anledningen stavas så klart coronapandemin, men det har inte bara varit av ondo, menar hon.

– Jag har kommit ner i varv på ett annat sätt och hittat lugnet, säger hon. 

Allting ändrades över en natt för dansaren och hälsoprofilen Annika Sjöö, 39, från Partille när pandemin slog till med full kraft och hon tvingades flytta fram sina inbokade jobb.

– Det var ju inte bara för mig men allt ändrades över en natt. Många jobb har flyttats fram och om de blir av nästa år så blir det bra år, säger hon och fortsätter:

– Jag har permitterat mig själv i mitt företag. Jag har ett aktiebolag, men jag har inga andra anställda. 

Bland annat så är det en träningsresa till Kreta som skulle ha genomförts i maj i år som flyttats fram till nästa år och tjejeventet Boozt som Annika håller i varje år har fått dra ner kraftigt på antalet deltagare i år för att kunna genomföra helgen i slutet på oktober.

– På ett sätt är det ju en inställd resa när allt är framflyttat, för vi hade nog genomfört en resa nästa år ändå.  

”Har mått ganska bra av det” 

Men att dra ner på tempot har också fört med sig något positivt, berättar hon.

– Jag har haft så mycket mindre men jag har känt att det inte bara varit ont. Jag har kommit ner i varv på ett annat sätt och hittat lugnt som man kanske inte hade innan när man var på jakt efter nya jobb och nya möjligheter. Jag har haft det mycket lugnare och har mått ganska bra av det, säger Annika Sjöö. 

Annika Sjöö är professionell dansare och har deltagit i flera säsonger av TV4:s långkörare ”Let's Dance”. Hon vann med Magnus Samuelsson den fjärde säsongen 2009. Under tiden som restriktionerna finns så har hon tagit till andra möjligheter till att ändå kunna arbeta.

Som att ha dansklasser live på nätet, Annika dansar i sitt vardagsrum och deltagarna följer henne via nätet.

– Det är nya sätt man får lära sig att jobba på, men det är absolut roligast att träffa folk live, men man får göra det som går nu, säger hon.