Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lena Ph – mer personlig än någonsin

Lena Phs show bjuder på både musik och personliga anekdoter.
Foto: PELLE T NILSSON/IBL/IBL
Den 5 september i år fick Lena Ph ta emot det prestigefyllda priset Lisebergsapplåden. Statyetten har delats ut sedan 1979. Tidigare vinnare är bland andra Håkan Hellström och Astrid Lindgren.
Foto: Jan Wiriden / GT/EXPRESSEN

Lena Philipsson blir mer personlig än någonsin när hennes succéshow "Jag är ingen älskling" åker ut på turné.

Showen, sprängfylld av musik och samtal, kommer till bland annat Karlstad och Skövde och innehåller både klassiker och nyskrivna låtar.

– Det är ganska längesedan jag var ute med en egen produktion. Jag ser jättemycket fram emot det här, säger Lena Ph.

Lena Philipsson, eller bara Lena Ph, är en levande legend inom det svenska musiklivet och har varit aktiv i över trettio år. Hon slog igenom stort när hon ställde upp i Melodifestivalen 1986 med låten "Kärleken är evig". I år fyllde hon 50 år, men är lika aktiv som någonsin.

"Ska bli jätteroligt"

Succéshowen "Jag är ingen älskling" spelades i våras och fick fyra getingar av GT:s recensent. Nu tas showen ute i landet på en på turné. Showen kommer bland annat till Skövde den 1 oktober och till Karlstad den 29 oktober. Många av turnéstoppen är redan slutsålda.

– Det är ganska längesedan jag var ute med en egen produktion. Jag ser jättemycket fram emot det här, säger Lena Philipsson och fortsätter:

– Det har gått jättebra och det har varit mycket folk. Det ska bli jätteroligt.

Showen är hennes mest personliga hittills. Titeln utgår från låten med samma namn, som släpptes förra hösten. Låten handlar om en kärleksrelation som tagit slut. Många tog för givet att låten handlade om uppbrottet med exmaken Per Holknekt.

– Det är klart att låten kan passa in på den, men jag säger att man får tolka den som man vill, om man känner igen sig i den och den handlar vad den handlar om. Den handlar om smärtan i att bryta upp, har Lena Ph tidigare sagt till GT.

Varvar musik med samtal

Lena Philipsson har med sig ett sexmannaband på turnén. Showen varvar musik med samtal. Philipssons låtskatt är stor och det kommer bli något för alla - från de tidiga klassikerna till helt nyskrivna låtar.

Blir det något nytt material på turnén?

– Showen föll på plats ganska bra på en gång. Det mesta slipades på efter premiären, fem plus till trots. Föreställningen känns väldigt bra. Vi ska köra den som den är, säger Lena Philipsson.