Leif Mannerström säger sig ha mottagit en bordsbeställning ämnad för Bruce Springsteen. Foto: Anders YlanderLeif Mannerström säger sig ha mottagit en bordsbeställning ämnad för Bruce Springsteen. Foto: Anders Ylander
Leif Mannerström säger sig ha mottagit en bordsbeställning ämnad för Bruce Springsteen. Foto: Anders Ylander
Bruce Springsteen lämnar Leif Mannerströms restaurang Kometen 2012. Foto: Anders YlanderBruce Springsteen lämnar Leif Mannerströms restaurang Kometen 2012. Foto: Anders Ylander
Bruce Springsteen lämnar Leif Mannerströms restaurang Kometen 2012. Foto: Anders Ylander

Leif Mannerström: Bruce har bokat bord

Publicerad

Kommer Bruce Springsteen till Göteborg i sommar eller inte?

Krögaren Leif Mannerström kan sitta på svaret – enligt honom ska Bossen redan ha bokat bord på Göteborgsrestaurangen Kometen.

– Det bokades samma dag som han bokade Sverige, säger han.

Det har länge spekulerats fritt kring Bruce Springsteens vara eller icke vara på Ullevi i sommar. I början av februari twittrade Bruce Data Base att rockbossens två Göteborgsspelningar i slutet av juli är klara – men än så länge lyser en officiell bekräftelse från Live Nation med sin frånvaro.

Kometen – Bruces favorithak

Men nu kan kanske tv-kocken Leif Mannerström ta oss ett steg närmare sanningen. Hans anrika restaurang Kometen är Springsteens absoluta favorithak i Göteborg – och nu säger stjärnkrögaren att rocklegendaren redan har bokat Kometen under Sverigebesöket.

Kommer Bruce hit i sommar?

– Det är klart han gör, var ska han annars gå?, frågar sig Mannerström.

Det är klart alltså?

– Han ska ju spela här, det är klart han spelar här och det är klart han käkar här. Det vet jag ju redan nu, det bokades samma dag som han bokade Sverige.

"Alla går till mig"

Leif Mannerström säger vidare att alla som jobbar på Kometen tycker att det är väldigt roligt med den celebra gästen. Och Bruce Springsteen är, enligt Mannerström, inte den enda stjärnan som är ett fan av krögarens restauranger.

– Alla de där går ju till mig, men det har ju att göra med att jag har en relation med Live Nation, säger Mannerström.

När GT ringer upp Live Nations ordförande Thomas Johansson så säger han följande:

– Det Leif Mannerström säger får stå för Leif Mannerström. Vi har ingenting som är klart i nuläget.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag