Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars Lerins nya drag – för lyxtomten i paradiset

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
Konstnären Lars Lerin.Foto: JAN WIRIDEN

Lars Lerin fortsätter utveckla lyxfastigheten på Fläskö i Fjällbacka skärgård.

Tillsammans med flera andra ansöker han hos Tanum kommun om kommunalt vatten och avlopp, rapporterar P4 Väst.

Det var i början av året som GT kunde berätta att konstnären Lars Lerin köpt en egen tårtbit av en ö utanför Fjällbacka.

Till det saftiga priset på 16,2 miljoner kronor fick han fyra byggnader, en brygga och en båt. I och med fastighetsinvesteringen äger han en åttondel av ön.

– Sådana här fastigheter, så långt ut i skärgården, finns sällan till salu ute på marknaden, vilket gör den väldigt unik, sa Malin Ryling, fastighetsmäklare på Skeppsholmen Sotheby's, i samband med att fastigheten var till salu.

På mäklarbolagets hemsida beskrevs fastigheten som ett Bohuslänskt paradis, och tomtmarken sträcker sig hela vägen ner till snäckskalsstranden. 

Nu har Lars Lerin tillsammans med åtta andra fastighetsägare ansökt hos kommunen om att få kommunalt vatten och avlopp. Lars Lerin vill få vattnet till sitt strandhus, enligt P4 Väst. Sedan tidigare har kommunen gett ett positivt första besked till 24 fastigheter på Dyngö, rapporterar radiokanalen. 

912 kvadratmeter totalt

Lars Lerins fastighet är totalt 912 kvadratmeter medan boarean på tomten är totalt 150 kvadratmeter, fördelade på huvudhuset på 107 kvadratmeter och de två gästhusen på 24, respektive 19 kvadratmeter.

Senast i fjol sålde Lars Lerin sin sommarstuga på Gullholmen i Orust kommun, en populär ö med vad som anses vara ett av Västkustens mest pittoreska samhällen. Sommarstugan, från början en fiskarstuga på runt 50 kvadratmeter, såldes för 6,5 miljoner kronor.