Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Camilla Läckbergs nya TV-serie spelas in i Västsverige

Camilla Läckbergs serie spelas in i Trollhättan. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kriminalserien ska likna en såpa, enligt Läckberg. Foto: HENRIK JANSSON

Nu är det klart – Camilla Läckbergs nya serie ska spelas in i Trollhättan. 

Serien heter ”Lyckoviken” och inspelningsstart blir i vår. 

– Inspirationen kommer från Big little lies, Desperate Housewives och Svenska hjärtan, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Deckardrottningen och barnboksförfattaren Camilla Läckberg ska ge sig in i filmvärlden. Redan i GT:s monter på bokmässan i september hintade hon om de nya planerna. 

– Det vore väldigt roligt att prova den branschen med rörligt, sa hon då inför publiken. 

Om hon hade något konkret på gång ville hon dock inte avslöja då. Men nu är det klart – och redan i vår är det premiär för inspelningen av serien Lyckoviken. 

Camilla Läckbergs nya projekt utspelar sig i samhället ”Hammarvik”, som inte finns på riktigt. Den riktiga inspelningsplatsen blir nämligen Trollhättan. 

Premiär 2020

I ett pressmeddelande säger Camilla Läckberg att hon saknat de traditionella såporna i tv och att målet är att göra en sådan – fast i modern tappning. 

– Inspirationen kommer från Big little lies, Desperate Housewives och Svenska hjärtan, säger Camilla Läckberg. 

Lyckoviken produceras av Film i Väst – som ju håller till i Trollhättan – och Nordisk Film TV. Handlingen i serien är att polisen Johanna ska få fatt i en seriemördare som går lös. 

Serien är Camilla Läckbergs första tv-projekt och premiären sker i slutet av nästa år. Två säsonger har sålts in och kommer att visas på Viaplay och i TV3, vilket även Ttela rapporterat om.