Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kultbandet A-ha spelar i Partille: ”Popgiganter”

A-ha 2009. Foto: RITTER/FACE TO FACE / STELLA PICTURES
A-ha 1985.Foto: OKÄND

Kultbandet A-ha kommer till Västsverige.

80-talsikonerna från Norge spelar på Partille Arena den 20 november nästa år. 

På fredag släpps biljetterna. 

Nästa år har det gått 35 år sedan A-ha slog igenom med världshiten ”Take on me”. Ett antal splittringar och återföreningar senare är norrmännen åter ute på turné. 

Nu står det klart att poptrion kommer till Partille Arena den 20 november 2020. 

Sångaren Morten Harket, keyboardisten Magne Furuholmen och gitarrist Pål Waaktaar-Savoy har sålt mer än 55 miljoner album och är en av Norges största musikexporter genom historien.

– A-ha är popgiganter och det känns stort att vi ska få höra alla hits i Partille arena. Jag såg dem i Oslo för tio år sedan och det var fantastiskt, säger Partille arenas evenemangschef Daniel Claeson i ett pressmeddelande

Återförenades 2015

Konserten är en del av en världsturné där debutalbumet Hunting High and Low framförs i sin helhet med klassikerna ”Take on Me” och ”The Sun Always Shines on TV” och ”Train Of Thought”.

”Take on Me” blev singeletta i USA och nådde en andraplats i Storbritannien i november 1985. Den var också etta i Västtyskland, Nederländerna, Sverige och Italien. 

När gruppen återförenades 2015 berättade bandmedlemmen Magne Furuholmen i en intervju med norska Dagbladet om spelet bakom kulisserna.
– När Morten och Paul började prata om att göra grejer igen hade jag tre möjligheter: Att neka helt, att låta dem göra det utan mig eller vara med, sa han.

Biljetter släpps nu på fredag den 13 december klockan 11.