Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kul saker att hitta på i Göteborgs nöjesliv

Ny premiär på Folkteatern, Andrea Bocelli och Tommy Körberg är bara några av de  saker man kan roa sig med under kommande vecka i Göteborg.

1. ”Klipp han” på Folkteatern

På fredag den 15 mars är det återigen dags för premiär på Folkteatern. ”Klipp han” är ett samarbete med Teater Fryshuset /Fryshuset Göteborg och Unga Dramaten där man belyser skjutningarna som präglat delar av landet de senaste åren. Efter föreställningen som är baserad på berättelser ur verkligheten följer ett samtal där publiken får en chans att ställa frågor. I rollerna man se Hussein Al Saidan och Zin Dusim och Elias Abi Jaber.

2. Andrea Bocelli på Scandinavium

Foto: JUANJO MARTIN/INSIGHT MEDIA 1 / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES

På lördag den 16 mars kommer en av operans mest kända ansikten (och röster) till Göteborg och Scandinavium. Andrea Bocelli sjunga kända arior och egna hits tillsammans med Stockholm Concert Orchestra och Gustavi Ungdomskör.

Tenoren Andrea Bocelli fick sitt breda genombrott när han sjöng ”Time to Say Goodbye” tillsammans med Sarah Brightman och han har sålt svindlande 90 miljoner skivor.

3. ”Relationspodden Live on Tour” på Draken

Det före detta paret Katrin Zytomierska och Bingo Rimér kör sedan länge en podd tillsammans - ”Relationspodden”. I mars kör de ett antal föreställningar baserad på podden runt om i Sverige. Den 17 mars är det Göteborgs tur när paret gästar Draken.

4. Stella Chiwese på Världskulturmuséet

Den 20 mars kan besökarna på Världskulturmuséet njuta av av Stella Chiweshes musik. Hon har kallats mbira-drottningen från Zimbabwe, Mbira är ett slags piano man spelar med tummen och som varit tabu för kvinnor att spela. Stella Chiweshe har nyligen släppt sina singlar från karriären och det blir stycken från dessa hon bjuder på under konserten.

 

5. Tommy Körberg i ”Lola” på Lorensbergsteatern

Foto: KNOTAN

Den 21 mars gästar Tommy Körberg Lorensbergsteatern med föreställningen ”Lola”. Det är en föreställning om drömmar som inte går i uppfyllelse och om att åldras med värdighet. På scen ser vi bara Körberg och pianisten Carl Flemsten och de framför både text och musik.