Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvällens konserter i Göteborg genomförs trots förbudet

Lisa Nilsson spelar på Lorensbergsteatern i kväll.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Miss i har en planerad konsert på Göteborgs konserthus på fredag.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Göteborgsoperan.Foto: LARS ERIK LINDEN / GT/EXPRESSEN

Varken Lorensbergsteatern, Göteborgs konserthus eller Göteborgsoperan har onsdag eftermiddag stoppat någon av sina konserter med anledning av coronarädslan. 

Detta trots förbudet från regeringen mot sammankomster med fler än 500 åskådare som dock formellt gäller först efter midnatt.

Också Lisa Nilsson genomför en konsert i Göteborg – men vädjar till fansen inför den.

”Britten, barock och körfavoriter” kommer att genomföras enligt plan från klockan 19 på Operan.

– Man har tagit det beslutet och det beror på att vi kommer att se till att det blir färre än 500 i publiken. Det är drygt 500 platser bokade, men en del av dem är gratisbiljetter till anställda. Dessa dras nu in så det blir färre än 500 åskådare i salongen, berättar  Emil Rinstad, kommunikatör på operan onsdag eftermiddag.

Vad gäller kommande föreställningar på Operan sitter ansvariga just nu i möte.

 – Vi inväntar mer information innan ett definitivt beslut tas, men vi kommer självklart inte att gå emot några regeringsförbud, poängterar Rinstad.

Till föreställningarna senare i veckan är mer än 500 biljetter sålda så det sannolika är att man tvingas ställa in dessa, men något definitivt besked finns ännu iinte klockan 17.30 onsdag.

Vid onsdag förmiddag var planen att artisten Lisa Nilsson spelar i kväll som planerat på Lorensbergsteatern i Göteborg. 

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger teaterchef Pernilla Wagnborg och fortsätter: 

Nilssons vädjan till fansen

– Det är många som ringer och är oroliga, de vill inte komma helt enkelt. De är oroliga för att det är en folksamling. Det är några stycken per dag. Framför allt de som är äldre och tillhör riskgrupperna. Vi tillåter inte återköp av biljetter, men vi hjälper dem att sälja biljetterna om de köpt dem av oss. 

Lisa Nilsson spelade på Lorensbergsteatern även i går och konserten var slutsåld, enligt Pernilla Wagnborg var det inte mer än en handfull tomma stolar i lokalen.

Vi har sökt ansvariga på Lorensbergsteatern under eftermiddagen utan framgång. På hemsidan står att läsa: ”Med andledning av hemställan om begränsade folksamlingar från Folkhälsomyndigheten:

för närvarande gäller Lorensbergsteaterns ordinarie villkor gällande köpta biljetter och ombokningsskydd.

I väntan på ett eventuellt beslut kommer vår verksamhet att fortgå som planerat och vi genomför därför kvällens konsert 2020-03-11.”

Inför konserten uppmanade Lisa Nilsson sina fans via Instagram följande: ”Håll handhygien! Hosta endast i egna armveck. Och framför allt: stanna hemma om ni känner av luftrör eller feber hur mycket ni än längtar efter mig.”

Miss Li på Konserthuset 

Även Göteborgs konserthus lämnade på onsdag förmiddag besked att de kör tills vidare som planerat. I kväll med pianokonsert med Leif Ove Andsnes och på fredag med Miss Li. 

– Vi följer läget precis som alla andra och avvaktar ett besked från berörda myndigheter. Men vi får många frågor, de flesta vill bra försäkra sig om att allt löper på enligt plan, säger Åsa Bernlo, marknads- och försäljningschef.

– Alla verksamheter som bygger på att människor träffas hamnar så klart i en problematisk situation just nu. 

Konserthuset låter onsdag eftermiddag meddela att man lägger ut löpande information på sin hemsida.  

Däremot ställs influencerfestivalen Heyou i Partille arena in i helgen med anledning av coronaoron och indierockbandet Sebadoh meddelar på sin hemsida att de ställer in sin Europaturné och lördagens spelning på Pustervik. Detta enligt ”oförutsedda händelser”, vilket GP var först att rapportera. 

Sedan tidigare står det även klart att Bryan Adams har flyttat fram sin spelning på Scandinavium i Göteborg, från fredag till den 22 maj.