Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Komikerstjärnans donation mot mobbning

Annika Korenado har valt att skänka pengar till Slöingeskolan. Foto: BENJAMIN THURESSON / TV4
Pengarna ska användas för att kränkningar och mobbning. Bilden är en arkivbild. Foto: Shutterstock

Komikerstjärnan Annika Korenado har skänkt pengar till Slöingeskolan i Falkenberg.

Pengarna ska gå till att motverka kränkningar och mobbning på på skolan, skriver Hallands Nyheter.

– Jag har länge tyckt att det är oförklarligt att man inte tar tag i alla problem i skolan. Falkenberg är en alldeles för bra kommun för att tillåta att en enda unge går till skolan med ont i magen, säger hon till HN.

År 2017 fick Annika Korenado, tidigare Andersson, kulturpriset av Falkenbergs kommunfullmäktige. 

Prissumman var då på 20 000 kronor – hon har själv lagt till samma summa för att donera pengarna för att stoppa mobbning och kränkningar i skolan, skriver Hallands Nyheter. 

– Jag har länge tyckt att det är oförklarligt att man inte tar tag i alla problem i skolan. Falkenberg är en alldeles för bra kommun för att tillåta att en enda unge går till skolan med ont i magen, säger Annika Korenado, till tidningen.

”Det har varit lite oroligt” 

Nu har Annika Korenado valt att skänka pengarna till Slöingeskolan i Falkenberg efter att rektorn på skolan kontaktat henne.

– Vi har märkt att det har varit lite oroligt i klasserna och på skolgården. Vi vet ju att måluppfyllelse, trygghet och studiero hänger ihop så vi känner att vi behöver jobba mycket mer med tryggheten för att få till studieron och slutligen måluppfyllelsen, säger Mia Melin, rektor på Slöingeskolan till Hallands Nyheter.

Konceptet som skolan nu arbetar med heter ”Fullföljda studier” ett resultat av forskning på Örebro universitet. Under höstterminen har skolpersonalen varit på la föreläsningar och workshops. Skolans elever har också varit delaktiga i konceptet genom intervjuer, skriver tidningen.

Rektorn är positiv 

Rektorn Mia Melin säger till HN att hon ser positivt på resultaten som kommit från projektet under hösten. Även Annika Korenado att pengarna och satsningen kommer att ge resultat.

– Jag hoppas att alla på Slöingeskolan ska uppleva att detta har varit en stor hjälp. Och om de känner att det är en bra metod så är min förhoppning att Falkenbergs kommun ska sparka i gång detta i alla skolor, säger hon till HN.

2018 bytte Annika och familjen namn till Korenado. Hon använder fortfarande Andersson som sitt artistnamn.