Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kolla på film i en vecka – i enslig fyr

Pater Noster är en fyr som utgör gränsen mellan Kattegatt och Skagerrak.
Foto: Andreas Andersson
Pater Noster ligger på en av Sveriges kargaste, mest vindpinade och utsatta platser, skriver Göteborg Film Festival i ett pressmeddelande.
Filmer kommer att visas för en besökare i taget på biograf Draken och på Scandinavium.
Foto: Photographer: Jussi Ohrvall
Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.
Foto: Pressbild
Foto: Photographer: Jussi Ohrvall

På en fyr mitt ute i havet kommer Göteborgs Filmfestival att slå upp portarna.

Dock endast för en person och i total isolering.

– Årets festivalfokus Sociala distanser utforskar den nya värld som uppstått i pandemins spår och filmens roll i den, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.

Årets filmfestival i Göteborg blir som mycket annat under pandemin digital. Men för några utvalda besökare kommer att få uppleva festivalen i fysisk form under namnet ”The Isolated Cinema”.

Nu söker Göteborg Film Festival en person som vill uppleva festivalen på fyren Pater Noster ute till havs. Haken? Man kommer att tillbringa en vecka i social isolering, utan familj, vänner eller mobiltelefon mitt ute i havet. Platsen på Pater Noster kan sökas via filmfestivalens hemsida.

Filmvisning på Scandinavium

Isolerade filmvisningar kommer även att erbjudas för en person åt gången på Scandinavium och biograf Draken.

– Att skapa isolerade filmupplevelser för en person på symboliska platser är ett sätt att möjliggöra helt smittsäkra festivalvisningar, men också ett försök att bearbeta hur pandemin förändrat människors förhållningssätt till film. , säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival, i ett pressmeddelande.

Årets upplaga av filmfestivalen är den 44:e och drar i gång den 29 januari. Festivalen genomförs digitalt och under elva dagar kommer uppemot 60 filmer ha premiär.


SE MER: ”Vi kommer behöva fortsätta stötta kulturen igenom krisen”

Så här sa Amanda Lind (MP) om hur kulturen ska ta sig igenom pandemin i en intervju den 3 november.