Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klara Zimmergren: ”Tittar bakåt snarare än framåt”

Foto: Fanny Njord Jönsson / Pressbild
Klara Zimmergren kommer med sin show till Göteborg i slutet på mars. Foto: Pressbild / Pressbild

Komikern Klara Zimmergren är högaktuell med sin show ”Allt kommer att bli bra” som hon under våren turnerar landet runt med.

I slutet av mars kommer hon till Göteborg och Draken.

– Det handlar om att jag fyllde 50 för några år sedan och nu hade tillräckligt med material att ha något att berätta om, säger hon.

Klara Zimmergren, 53, är skådespelerska, programeldare och komiker som setts i Kvarteret Skatan och från duon Mia och Klara, bland annat.

Nu är hon aktuell med nypremiär av showen Allt kommer att bli bra” som kommer till både Göteborg och Mölnlycke under våren, 25 mars respektive 2 april.

– Det handlar om mitt liv som en röd tråd och att jag fyllde 50 för några år sedan och nu hade tillräckligt med material att ha något att berätta om. Jag är i en plats i livet där man tittar bakåt snarare än framåt, säger hon.

”Kan skoja med distans” 

På scenen kommer flera av hennes välkända karaktärer ta plats.

– För mig är humor att man kan skoja med distans, att jag kan skoja om mitt liv, säger hon. 

Föreställningen handlar framför allt om när livet inte följer en förutsatt mall, om när det inte är perfekt och den fasad som många kanske försöker upprätthålla.

– Den följer inte det manus som vi tror att vi ska följa, att hitta kärlek, att veta vad man ska jobba med. Kanske flytta ihop och få barn. Jag höll på ganska mycket att försöka förstå kärlek och hur det fungerar att ha det bra i en relation. Jag fick vänta på barn när jag insåg att det var vad jag ville ha och då var det biologiskt ganska bråttom och jag gick med barnlängtan och väntan, säger hon. 

Många känner igen sig  

Att turnera runt med en show är något som Klara Zimmergren inte gjort tidigare, berättar hon:

– Jag vill göra något läskigt som jag tror händer i 50-årsåldern att man vill hinna göra de här utmaningarna. Jag är en flockmänniska och har min regissör på scen för att ha någon att bolla med. Att uppnå den här känslan med publiken, att vi är ett vi och att det är vi som gör det här tillsammans är något av det underbaraste att få vara med om.  

Hon har fått mycket respons på att de som ser föreställningen känner i igen sig, oavsett ålder.

– Jag har fått mycket respons från yngre personer, men också i pensionsåldern och par som varit tillsammans länge. Den är för alla, säger Klara Zimmergren.