Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klagomålet på revyn: Ljudnivån är för hög

En av alla sketcher på Falkenbergsrevyn genom åren. Denna har tydlig fotbollskoppling.Foto: SVT

Den populära Falkenbergsrevyn gästas varje år av tusentals åskådare.

Men är ljudet för högt under revyn?

Det är något som nu undersöks, skriver Hallands Nyheter.

Många äro revyerna i vårt avlånga land, men långt ifrån alla har fått lika stor uppmärksamhet som Falkenbergsrevyn. Revyn som, logiskt nog, arrangeras i Falkenberg sänds varje år på SVT och i den skojas det om allt mellan himmel och jord.

Är det till och med så att det skojas med lite för hög ljudstyrka?

Det återstår att se.

För nu har ett ärende som rör Falkenbergsrevyn hamnat på miljö- och hälsoskyddsförvaltningens bord, uppger Hallands Nyheter.

Revypappans svar

Anledningen är att en kvinna gjort en anmälan om att ljudet alltså är för högt. Enligt HN är kvinnan en ständigt återkommande revybesökare och hon upplever att ljudnivån alltid varit för hög.

Kvinnan har, skriver HN, hörapparat och för att klara av att vistas i lokalen behöver hon ta av sig den och använda sig av hörselproppar.

Revypappan Magnus Wernersson får vetskap om anmälan genom Hallands Nyheter, men han är inte så bekymrad.

– Men vi får checklistor på ljudet och jag har kollat upp lite själv var vi ligger efter att du ringde senast och känner mig inte orolig. I vårt fall kan det vara någon topp men aldrig över den tillåtna gränsen, säger han till Hallands Nyheter.

Klagomål från balkongen

Han förklarar att det var lite klagomål från balkongen under premiäraftonen tidigare i januari.

– De som sköter ljudet har oerhört tydliga riktlinjer för vad som gäller. Men det är jättesvårt att veta hur det blir när man repar med en tom balkong och sedan spelar för en full salong, säger Magnus Wernersson till HN.

Falkenbergsrevyn har fram till den sista januari på sig att skicka in sitt svar till den aktuella förvaltningen.