Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Känslosamma åter- besöket på Liseberg

Foto: Lennart Rehnman

Han tog farväl, det gick ett program utan honom och sedan var han tillbaka.

Måndagens "Lotta på Liseberg" bjöd på en känslosam återförening mellan programledaren själv och den forna kapellmästaren.

– Det var så mysigt att ha Curt-Eric tillbaka, säger Lotta Engberg till GT.

Efter över tio år tillsammans på Lisebergs stora scen lämnade kapellmästaren Curt-Eric Holmquist in sin avskedsansökan förra säsongen.

Men under måndagens allsång kom han tillbaka – och det blev en känslosam återförening mellan honom och Lotta Engberg.

– Det är svårt att hålla sig borta, vi trivs alldeles för bra ihop för att inte göra något mer tillsammans, säger Curt-Eric Holmquist efter showen.

"Så mysigt"

Och det var känsloladdat när de två tillsammans sjöng en egenkomponerad hyllning om sina många år tillsammans till en jublande publik. När den forna kapellmästaren sedan spelade piano och ackompanjerade Sven-Bertil Taube var programledarens ögon blanka.

– Det var så mysigt att ha honom tillbaka. Men i dag var Curt-Erik verkligen artist och jag vet att han älskar att spela den musiken som han spelade i kväll, säger Lotta Engberg.

Hon fortsätter med att hylla sin forna vapendragare samtidigt som de två håller hårt om varandra.

– Jag känner min Curt-Erik och jag vet att han har stormtrivts i dag. Han har sluppit att sitta och svettas på scenen och alla repetitioner och fått äta massa godispraliner. Han har bara varit en stjärna, säger hon.

Visst är det vemodigt att inte ha Curt-Eric vid sin sida, menar hon, även om arvtagaren är fantastisk. Därför har de två hittat andra sätt att umgås.

– I år kommer vi att åka på semester ihop. Jag och Patrik kommer att bila ner till Frankrike för att hälsa på Curt-Erik och Eva och det blir första gången, säger Lotta Engberg.