Foto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

Känslosamma åter- besöket på Liseberg

Publicerad

Han tog farväl, det gick ett program utan honom och sedan var han tillbaka.

Måndagens "Lotta på Liseberg" bjöd på en känslosam återförening mellan programledaren själv och den forna kapellmästaren.

– Det var så mysigt att ha Curt-Eric tillbaka, säger Lotta Engberg till GT.

Efter över tio år tillsammans på Lisebergs stora scen lämnade kapellmästaren Curt-Eric Holmquist in sin avskedsansökan förra säsongen.

Men under måndagens allsång kom han tillbaka – och det blev en känslosam återförening mellan honom och Lotta Engberg.

– Det är svårt att hålla sig borta, vi trivs alldeles för bra ihop för att inte göra något mer tillsammans, säger Curt-Eric Holmquist efter showen.

"Så mysigt"

Och det var känsloladdat när de två tillsammans sjöng en egenkomponerad hyllning om sina många år tillsammans till en jublande publik. När den forna kapellmästaren sedan spelade piano och ackompanjerade Sven-Bertil Taube var programledarens ögon blanka.

– Det var så mysigt att ha honom tillbaka. Men i dag var Curt-Erik verkligen artist och jag vet att han älskar att spela den musiken som han spelade i kväll, säger Lotta Engberg.

Hon fortsätter med att hylla sin forna vapendragare samtidigt som de två håller hårt om varandra.

– Jag känner min Curt-Erik och jag vet att han har stormtrivts i dag. Han har sluppit att sitta och svettas på scenen och alla repetitioner och fått äta massa godispraliner. Han har bara varit en stjärna, säger hon.

Visst är det vemodigt att inte ha Curt-Eric vid sin sida, menar hon, även om arvtagaren är fantastisk. Därför har de två hittat andra sätt att umgås.

– I år kommer vi att åka på semester ihop. Jag och Patrik kommer att bila ner till Frankrike för att hälsa på Curt-Erik och Eva och det blir första gången, säger Lotta Engberg.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag