Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Känner att jag fått en ny chans”

Stordalen gör egen intervju med ex-hustrun – om skilsmässan.
Gunhild Stordalen.Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
”Jag tar inget för givet längre”, säger Gunhild Stordalen.Foto: SVT

I sex år kämpade Gunhild Stordalen mot den dödliga sjukdomen systemisk skleros – och i fjol skilde hon sig från Petter Stordalen.

Nu är hon frisk från sjukdomen och i en stor intervju med norska Tara berättar hon om livet i dag och hur hon klarade sig igenom den svåra tiden.

– Jag tar inget för givet längre, allra minst god hälsa. Jag känner att jag har fått en ny chans och jag tänker inte missbruka den, säger Gunhild Stordalen till Tara.

”Bara några månader kvar att leva”.

Så löd dödsdomen när Gunhild Stordalen 2014 fick beskedet att hon drabbats av den obotliga sjukdomen systemisk skleros.

Hon genomgick en krävande stamcellsbehandling i Utrecht i Nederländerna två gånger om – hon är den första i världen att göra det. I intervjun med Tara berättar Gunhild Stordalen att behandlingen var mycket oviss och läkarna inte visste om hon skulle klara det.

Tidigare i år friskförklarades hon och delade med sig av glädjebeskedet på sin Instagram.

”Under dagens kontroll kunde läkarna nästan inte tro på hur bra jag mår. Jag är frisk och jag känner mig bättre och starkare än någonsin”, skrev Gunhild i inlägget.

”Extremt stora påfrestningar”

Under de sex åren som hon kämpade mot sjukdomen hade hon även ett förhållande med den norska hotellmagneten Petter Stordalen. Förhållande tog slut i november i fjol.

– Man måste förstå att tillvaron där man är sjuk hela tiden innebär extremt stora påfrestningar. Vi har stått sida vid sida i extrema upp- och nedgångar, men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi har mindre tid till varandra, och upptäckte att vi båda vill ha tid till att göra det vi brinner för var för sig, säger Gunhild Stordalen till Tara.

Petter Stordalen och Gunhild Stordalen. De var ett par fram till i fjol då de skilde sig.Foto: PONTUS HÖÖK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Till tidningen säger hon att hon aldrig känt sig så här frisk sedan hon var 20 år gammal. Hon ser det som att hon har fått en ny chans i livet.

– Jag har fått livet i gåva och en ny chans, men kommer sjukdomen tillbaka en tredje gång, så finns det inte mer att göra. Då är det game over, men det väljer jag att inte tänka på, säger Gunhild Stordalen.

November 2019: I en intervju med Niklas Svensson berättade entreprenören Petter Stordalen om varför han tvivlat på äktenskapet och om hu han såg på framtiden.