Kai Martin & Stick! till Gröna Lund i sommar

Förra sommaren gjorde Kai Martin & Stick! en bejublad spelning på Liseberg. Till sommaren är det Gröna Lunds tur att få se punkbandet live.
Foto: Anders Ylander

Efter en bejublad spelning på Liseberg förra sommaren är det dags igen för Kai Martin & Stick! att kliva upp på en sommarscen.

Denna gång är det på Gröna Lund som får besök av Göteborgsbandet.

– Vi har alltid gått bra i Stockholm, säger bandets sångare Kai Martin.

Kai Martin & Stick! var, sedan starten i april 1978, ett av den svenska postpunkrörelsens främsta och mest betydande band. Efter drygt sju år tillsammans gjorde Göteborgsgruppen sin sista spelning den 10 augusti 1985 på Slottsskogsteatern i Göteborg.

2013 återuppstod gruppen igen och förra sommaren spelade de för hemmapubliken på Lisberg den 16 juli.

Goda förutsättningar

– Det var en fantastisk dag, minns Kai Martin. Dagen innan hade ju Bob Dylan spelat och då var det ösregn i Trädgårdsföreningen. Men denna dagen var det sol och de bästa förutsättningarna och det kom väldigt mycket människor. Vi var oerhört smickrade.

Till sommaren, den 17 augusti, ställer sig Kai Martin & Stick! på scenen på Gröna Lund.

– Vi hoppas på goda förutsättningar i huvudstaden, säger Kai Martin. Vi har alltid haft en stor publik i Stockholm, Lund, Sundsvall och Uppsala. Det har varit våra starka fästen. Det kommer att bli bra.

Men det är inte bara spelningen på Gröna Lund bandet gläder sig åt just nu - tanken är att deras nya album ska vara klart lagom till sommaren.

– Vi spelade två nya låtar på Liseberg, "Skriet" och "Fattar ingenting" och kände att nu försöker vi göra ett nytt album, berättar Kai Martin. Det är väldigt roligt att skapa den här processen och alla är delaktiga i bandet att göra den här musiken.

Första albumet

Detta blir det första albumet på 30 år för bandet och förhoppningsvis är det klart till sommaren.

Bandet är även i kontakt med flera arrangörer i Sverige.

– Förhoppningsvis ska väl den här spelningen på Gröna Lund göra att de känner att spelar de på Gröna Lund så kan de ju spela hos oss också, säger Kai Martin.