Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammerfall flyttar spelning i Partille

Håkan Hellström ska spela på Ullevi i sommar - är det tänkt.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: JENS CHRISTIAN

Regeringen har förbjudit offentliga sammankomster där över 500 personer deltar. 

Evenemang över hela Sverige ställs in – och nu flyttas Hammerfalls spelning i Partille Arena den 27 mars fram till ett okänt datum.

– Arrangören beslutade det under torsdagen. Det återstår att se när de spelar igen, säger Daniel Claesson, evenemangschef på Partille Arena.

Även Håkan Hellströms Ullevikonserter kan komma att skjutas fram. 

Det svenska heavy metal-bandet Hammerfall skulle ha spelat på Partille Arena den 27 mars.

Men efter regeringens beslut i onsdags, där de förbjuder offentliga sammankomster med över 500 personer, meddelar arrangören att de flyttar fram sin spelning – till ett okänt datum.

– Det är ruskigt tråkigt. Men det är så det ser ut i dagsläget, finns inget mer att göra, säger Daniel Claesson.

De som har köpt biljett till konserten uppmanas att hålla kvar i sina biljetter, då de gäller även till det nya datumet.

Angående framtida spelningar är det i dagsläget svårt att fatta några beslut.

– Vi jobbar på en day-to-day-basis just nu. Vi förväntar oss att det kommer vara så här i månader framöver. Vi har föreställningar i början av april som vi inte beslutat något om än. Allt hänger lite i luften, säger Daniel Claesson.

Håkan Hellströms spelningar kan ställas in

I sommar ska Håkan Hellström hålla fyra utsålda konserter på Ullevi, datumen 12-13 juni och 28-29 augusti. 

Nu berättar arrangörerna på FKP Scorpio att de i första hand ska försöka skjuta fram konserterna som berörs av regeringens nya besked. Något beslut är dock inte taget. 

– I dagsläget så kommer sommarens konserter att genomföras som planerat.  

– Vi kommer i första hand försöka flytta de konserter som påverkas av mötesbegränsningen. Biljetterna till ursprungsdatum gäller då för nya datumet och du behöver inte vidta några åtgärder. Om du inte har möjlighet att gå på det nya datumet ska du kontakta biljettåterförsäljaren för en återbetalning, skriver Kajsa Apelqvist, head of public relations, på FKP Scorpio i ett mejl. 

Enligt FKP Scorpio kommer samtliga biljetter att kunna återlösas om konserterna ställs in. De inställda eller uppskjutna konserterna gäller inte evenemang med färre än 500 besökare. 

– Vår ambition är att genomföra samtliga konserter som inte påverkas av mötesbegränsningen (med färre än 500 personer närvarande). 

Besked kommer framöver

Besked om Ullevispelningarna kommer att mejlas ut till samtliga som har köpt biljetter.

 – Gällande de konserter som ligger några månader fram i tiden kommer vi avvakta med att ta några beslut i dagsläget. Vi kommer kontinuerligt informera våra biljettköpare när mer information finns tillgänglig, skriver Kajsa Apelqvist. 

Om man inför en konsert upplever luftvägssymtom rekommenderar FKP Scorpio, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att man stannar hemma.

 – Vi och våra samarbetspartners arbetar med hälsa och välmående för alla våra evenemang, även när det inte råder stor smittorisk i samhället.

Biljetter återbetalas exklusive bokningsavgift och andra eventuella utgifter, i enlighet med köpevillkoren, enligt arrangören. 

Live Nation: Säkerheten högsta prioritet

Även Iron Maiden spelar på Ullevi den 27 juni. Anna-Clara Olofsson, presskontakt på Live Nation, säger att den konserten inte påverkas i nuläget – men att det kan komma att ändras. 

– Med hänvisning till beslut från Regeringen och rekommendation från Folkhälsomyndigheten påverkas nu vissa av våra evenemang. I ett första skede ombokar vi påverkade evenemang fram till 1 april. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi kommer att fortsätta följa utvecklingen noga. 

Operan stänger för publik

På torsdagen kunde GT också berätta att Göteborgsvarvet i Göteborg i maj skjuts upp

Även fredagens konsert med Bryan Adams på Scandinavium skjuts upp. 

Torsdag eftermiddag kom också det väntade beskedet att Göteborgsoperans närmaste föreställningar ställs in. I ett pressmeddelande berättar man att beslutet gäller all publik verksamhet de närmaste två veckorna till en början.

Också konserthuset har flyttat eller ställt in evenemangen de närmaste veckorna. Torsdagens ”Thank you for the music” är flyttat till 1 maj. Övriga konserter närmaste veckan är inställda, bland annat Miss Li och Lloyd Cole.

https://twitter.com/kleerup/status/1238129479807049728

Artisten Andreas Kleerup skulle ha spelat på Nefertiti i Göteborg på lördag, men skriver nu på Twitter att spelningen är flyttad. 

”På grund av rådande omständigheter med corona-viruset är helgens spelningar i Malmö och Göteborg framflyttade till i höst”, skriver han.

Även Göteborgs Stadsteater meddelade under torsdagen att de stänger ner sin verksamhet till den 29 mars. Detta efter att en anställd har smittats av coronaviruset.