Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julen börjar svepa in över Göteborg

Julstaden i Göteborg börjar dra igång. Foto: Dick Gillberg/Göteborg & Co
På Hönö Klåva kan man fira advent med pyntade fiskebåtar. Foto: Christer Olofsson

Det är 36 dagar kvar till julafton men redan nu har julen smygstartat på sina håll. 

I slutet på november så öppnar flera julmarknader – och nytt för i år är att man kan få åka till julmarknaden i Lödöse, ett par mil utanför Göteborg, med ånglok, skriver Göteborg & Co i ett pressmeddelande. 

– Vi är verkligen glada över att än en gång önska alla julälskare välkomna till Göteborg, säger Niclas Eklund, kampanjledare på Göteborg & Co i meddelandet.

Nu börjar den tiden på året som I helgen var det premiär för ”Jul på Liseberg”, för 20 året i rad och om mindre än två veckor – den 30 november öppnar flera olika julmarknader. 

Bland annat Göteborgs äldsta julmarknad som finns i Kronhuset också jul i Haga och Skärgård i advent på Hönö Klåva drar i gång med pyntade fiskebåtar, skriver Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

– Göteborg har utvecklats till Julstaden med stort J under de senaste 15 åren. Staden lyser upp och det finns något för alla smaker –skönsång, julmarknader, mat och dryck eller julshopping, säger Niclas Eklund, kampanjledare på Göteborg & Co i pressmeddelandet.

Julen har redan tjuvstartat på Liseberg.Foto: HENRIK JANSSON
Jul på Liseberg öppnade i helgen. Foto: HENRIK JANSSON
Jul på Liseberg har öppet för 20 gången. Foto: HENRIK JANSSON

Kan åka ånglok 

Till julmarknaden i Lödöse, ett par mil norr om Göteborg kan man nu i år välja att ta ett ånglok dit, skriver Göteborg & Co i pressmeddelandet.

Förutom julmarknader så kommer Göteborgarna också erbjudas musik under december månad.

Man kan lyssna på den ”Den sjungande julgranen” varje dag på Kungsportsplatsen mellan 29 november och 21 december, en mindre version av den sjungande julgranen med barn som går i femman och sexan på Brunnsbo Musikklasser. 

De uppträder vid flera tillfällen och på flera platser i Göteborg mellan 24 november och 14 december. 

– Vi är verkligen glada över att än en gång önska alla julälskare välkomna till Göteborg, säger Niclas Eklund, kampanjledare på Göteborg & Co i pressmeddelandet.