Hollywood Vampires startades 2015 av Johnny Depp, Alice Cooper och Joe Perry. Foto: PELLE T NILSSON/ STELLA PICTURESHollywood Vampires startades 2015 av Johnny Depp, Alice Cooper och Joe Perry. Foto: PELLE T NILSSON/ STELLA PICTURES
Hollywood Vampires startades 2015 av Johnny Depp, Alice Cooper och Joe Perry. Foto: PELLE T NILSSON/ STELLA PICTURES
Bandet spelade på Gröna Lund 2016. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURESBandet spelade på Gröna Lund 2016. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES
Bandet spelade på Gröna Lund 2016. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES
Det blir tredje gången Alice Cooper spelar på Liseberg. Foto: KLAS JOHANSSONDet blir tredje gången Alice Cooper spelar på Liseberg. Foto: KLAS JOHANSSON
Det blir tredje gången Alice Cooper spelar på Liseberg. Foto: KLAS JOHANSSON

Hollywood-giganten kommer till Göteborg

Publicerad

Bandet Hollywood Vampires bestående av Johnny Depp och rocklegenderna Alice Cooper och Joe Perry kommer inta Stora scenen på Liseberg i sommar.

Alice Cooper var även förra året gäst på Stora scenen.

– Vi är glada att kunna välkomna honom tillbaka så snart, och med sådan legendarisk förstärkning dessutom, säger Per Alexandersson, Lisebergs underhållningschef, i ett pressmeddelande.

Musikgruppen Hollywood Vampires blir nästa tillskott till sommarens Live på Liseberg, skriver Liseberg i ett pressmeddelande.

Det var under 2015 som vännerna Alice Cooper, Johnny Depp och Joe Perry bildade gruppen för att hylla de rockstjärnor som gick bort under 70-talet.

Döpt efter gammal rockklubb

Namnet kommer ursprungligen från den klubb som Alice Cooper startade under början av 70-talet, The Hollywood Vampires. 

 

LÄS MER: Prisad artist klar för spelning på Liseberg 

 

Gruppens första platta släpptes 2015 och innehöll hyllningar till flera klassiska hits, bland annat Whole lotta love (Led Zeppelin) och My generation (The Who).

Tredje gången på Liseberg

För Alice Cooper blir det tredje gången han uppträder på  Stora scenen på Liseberg.

– Senast den 26 juli i fjol besökte Alice Cooper Stora Scenen, säger Per Alexandersson, Lisebergs underhållningschef i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att kunna välkomna honom tillbaka så snart, och med sådan legendarisk förstärkning dessutom.

Hollywood Vampires kommer att spela på Stora Scenen på Liseberg den 6 juni klockan 21.00, skriver Liseberg i pressmeddelandet.

Flera stora namn klara

Andra artister som också är klara för Live på Liseberg är bland annat Silvana Imam, Tove Lo, Mando Diao, Pussy Riot och Queens of the Stone Age.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag