Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joel Alme hyllas
i amerikansk film

Joel Alme får en rejäl kärlekshyllning i den amerikanska filmen "Happy Christmas".
Foto: Roger Lundsten

Efter tre års väntan släpper Joel Alme, 34, sitt fjärde album "Flyktligan".

Samtidigt som fansen gläds över det sprids hans musik – i en amerikansk film.

I "Happy Christmas" vävs Göteborgsmusikerns låtar in i handlingen och i dialogen.

Det kommer ett nytt album signerat Joel Alme, 34, den 11 mars nästa år. Göteborgssonen kommer att lägga engelskan åt sidan och leverera en platta på svenska.

Men under det gångna året har den gode Alme hörts i den amerikanska indiefilmen "Happy Christmas" som premiärvisades på Sundance filmfestival och nominerades till ett av jurypriserna.

Att säga att hans musik bara hörts är i och för sig en underdrift. Den kommenteras, hyllas och bygger handlingen i filmen som har skådespelarna Anna Kendrick och Lena Dunham i två av huvudrollerna.

"The best song ever"

Regissören Joe Swanberg, som också syns i filmen i en av rollerna, ska ha sagt i en intervju med Huffington Post att "Nothing has sounded like that since Bob Dylan or something" angående Joel Almes musik. Och i filmen lägger han kommentaren:

– I think this is the best song I ever heard.

Detta efter att Almes låt "If you got somebody waiting".

Även i recensionerna av "Happy Christmas" är det få som undgår att nämna kärlekshyllningen som riktas mot Joel Almes musik.

Huruvida den nya plattan på svenska kommer att figurera i hyllade indiefilmer kan endast framtiden utvisa. Fram tills dess kan den emigrerade Göteborgaren, som flyttat till huvudstaden, njuta av att "Snart skiner Poseidon" sjungs vid Blåvitts inmarscher sedan 2009.