Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jöback till Göteborg
– med Helen Sjöholm

För ett och ett halvt år sedan var Peter Jöback i Göteborg för en bejublad konsert. Till hösten är han tillbaka igen med sin "I Love Musicals".
Foto: Lennart Rehnman
Just nu spelar Peter Jöback och Helen Sjöholm musikalen "Livet är en schlager" i Stockholm. Till hösten står de tillsammans igen i Göteborg.
Foto: Sven Lindwall
Helen Sjöholm.
Foto: PRESSBILD

För två år sedan gjorde Peter Jöback sin senaste bejublade föreställning "I Love Musicals" i Scandinavium i Göteborg.

Nu är det dags igen – den 17 oktober står han på scen igen.

Denna gång har han musicalstjärnan Helen Sjöholm vid sin sida.

1996 stod de båda på Göteborgsoperans scen när musikalen Kristina från Duvemåla kom till Göteborg. Då var de båda inte så kända för allmänheten.

Men framgångarna lät inte vänta på sig och de båda är numera kända långt över Sveriges gränser. Peter Jöback har haft stora musikalroller i både London och New York och båda har belönats med Guldmasken för sina insatser på musikalscenerna.

Stora framgångar

Helen Sjöholm har tidigare gjort bland annat "Chess", "My Fair Lady" och Tolvskillingsoperan. Men hon har även gjort filmer som "Så som i himmelen" plus att hon har stora framgångar med sina skivor.

Just nu spelar de tillsammans i musikalen "Livet är en schlager" på Cirkus i Stockholm, men det blir första gången de har en konsert tillsammans.

Peter Jöback lockade senast in 70 000 människor i publiken till den mörka musikalen "Sweeny Todd" på Stockholms stadsteater. Den blev en stor succé och när Peter Jöback senast var i Scandinavium fick publiken smakprov ur den musikalen.

När han nu kommer till Scandinavium är det för tredje gången under konceptet "I Love Musicals" och han presenterar återigen en lång rad musicals som blivit örhängen hos musicalpubliken.

Gästartister

Förutom att Helen Sjöholm står vid hans sida på scen bjuds det också gästartister från Broadway och West End förutom den 40 man starka Stockholm Sinfonietta som leds av maestro David White.

Under fredagen släpptes biljetterna till föreställningen den 17 oktober.

PETER JÖBACK

Namn: Peter Jöback.

Ålder: 43 år.

Yrke: Sångre och artist.

Familj: Maken Oscar Jöback och två barn.

Bor: I Stockholm men härstammar från Västra Ämtervik i Värmland.

Slog igenom: 1995 som Robert i musikalen "Kristina från Duvemåla".