Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iron Maidens spelning på Ullevi flyttas

Iron Maidens sångare Bruce Dickinson.
Foto: KVP/EXPRESSEN / KVP/EXPRESSEN
Basisten Steve Harris.
Foto: MATTIAS ERICSSON / STELLA PICTURES

Iron Maidens spelning på Ullevi flyttas fram till nästa år, meddelar Got Event. 

Spelningen skulle äga rum den 27 juni men flyttas fram till den 3 juli 2021

Anledningen till att konserten flyttas är coronapandemin och regeringens beslut angående begränsningar av större folksamlingar.

”Säkerheten för artister, fans och personal är alltid av högsta prioritet och arrangören vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, skriver Got Event i ett utskick.

Got Event poängterar att redan köpt biljett gäller även för det nya datumet. 

Spelningen på Ullevi i sommar skulle bli den femte gången Iron Maiden besökte arenan för att underhålla tiotusentals hårdrockstörstande fanns.

Uppskattar Göteborg

Genom åren har det blivit klart att bandet uppskattar Göteborg och i samband med sina besök har de bland annat fiskat, golfat och spelat fotboll i staden.

– Varje gång vi spelat i Göteborg har det varit fantastiskt, vi får alltid ett enormt mottagande av fansen, har sångaren Bruce Dickinson förklarat.

I år är det 40 år sedan bandets självbetitlade debutalbum släpptes och tanken var att de skulle fira med fansen på Ullevi.

Bandet bildades officiellt den 25 december 1975 och har släppt 16 studioalbum. Det senaste, ”The book of souls”, kom 2015. 

Senaste gången Iron Maiden spelade i Sverige var 2018, då man med två framträdande på festivalen Sweden Rock och en spelning på Tele2 Arena.