Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Iron Maidens Ullevi-konsert flyttas

Iron Maidens konsert på Ullevi 2016.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Nu flyttas Iron Maidens konsert för 2021 fram till 2022.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Iron Maidens konsert på Ullevi till sommaren flyttas fram, meddelar Got Event.

Konserten ska i stället hållas 22 juli 2022.

Iron Maiden skulle egentligen ha spelat på Ullevi redan sommaren 2020, en konsert som till följd av pandemin flyttades fram till 3 juli i år.

Nu meddelas att hela Iron Maidens turné ”Legacy of the beast” flyttas till 2022, och således även konserten till Ullevi. Den planeras nu i stället till den 22 juli nästa år.

”Vi följer noga utvecklingen och sett till rådande situation kommer konserten inte att kunna genomföras som planerat i sommar”, står i ett utskick från Got Event.

”Väldigt besvikna”

Got Event och Live Nation uppger att köpta biljetter gäller för det nya datumet.

I en kommentar till Live Nation säger Rod Smallwood, Iron Maidens manager:

– Naturligtvis är bandet väldigt besvikna. En andra sommar utan turné, särskilt med denna mycket speciella Legacy-show, är väldigt svår att ta. De skickar sina bästa önskningar till er alla, med vetskap om att ni fans kommer känna detsamma. Som vi alla vet finns det realistiskt inget alternativ så vi kommer alla göra det bästa av det och tillbringa tiden på att förbereda en mycket minnesvärd och ännu mer spektakulär Legacy-turné nästa år, vi lovar! Till dess, ta hand om er.

Förband till konserten på Ullevi är danska bandet D-A-D samt Airbourne från Australien. 

Inleder i Finland

Iron Maidens turné nästa år inleds i Finland den 4 juni, innan den tar sig vidare mot Storbritannien. Den avslutande konserten sker i Lissabon i Portugal den 31 juli.

Så sent som i mars flyttades också såväl Håkan Hellströms som Rammsteins konserter på Ullevi i sommar fram till 2022 till följd av pandemin.