Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iron Maiden hyllas inför sommarens Ullevikonsert

Iron Maiden på Sweden Rock 2018. Foto: KVP/EXPRESSEN
Iron Maidens frontman Bruce Dickinson med svenska flaggan på Sweden Rock 2018. Foto: KVP/EXPRESSEN /

I sommar spelar Iron Maiden på Ullevi för femte gången. 

Men redan på fredag börjar följare till hårdrocksscenen i Göteborg att förfesta. 

Med en rockfest på Andra Långgatan. 

Håkan Hellström gör fyra spelningar på Ullevi i sommar. Men överlag går Göteborgs konsertsommar i hårdrockens tecken. 

Metaltown (med bland andra Slipknot) på Bananpiren, Kiss på Scandinavium samt Rammstein och Iron Maiden på Ullevi. Den 27 juni ställer sig metallegendarerna på den stora scenen för femte gången – och att bandet gillar Göteborg är ingen hemlighet. Här har de genom åren fiskat, golfat och spelat fotboll, i samband med konsertbesöken. 

– Varje gång vi spelat i Göteborg har det varit fantastiskt, vi får alltid ett enormt mottagande av fansen, har Bruce Dickinson förklarat. 

Spelar första albumet

Redan på fredagen börjar förfesten inför sommarens hårdrockskonserter. I samband med att Iron Maidens första skiva fyller 40 år, spelas albumet i sin helhet på ”The Abyss” i Göteborg – av bandet ”HFH – Hårdrock för helvete”. 

Spelningen och kvällen i övrigt går även den i Iron Maidens tecken och så väl dryck som interiörer kommer att anspela på bandets musik. Biljetterna till konserten är slutsålda. 

Iron Maidens fanclub i Sverige är stor och har tusentals medlemmar – som bland annat ordnar gemensamma evenemang under bandets spelning på Ullevi. 

Bildades 1975

Iron Maiden spelade senast i Sverige 2018, på Tele2 arena i Stockholm. De belönades den gången med tre getingar av Expressens recensent Anders Dahlbom. 

Bandet bildades officiellt den 25 december 1975 och har släppt 16 studioalbum. Det senaste, ”The book of souls”, kom 2015. 

Coverbandet HFH, som ordnar rockfesten på fredag, bildades 2015 och har specialiserat sig på ”det bästa från 70- och 80-talets hårdrock, med låtar från bland andra Scorpions, Kiss, Thin Lizzy och Black Sabbath. Och förstås: Iron Maiden.