Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iron Maidens besked: Återvänder till Ullevi

År 2016 var senaste gången som Iron Maiden uppträdde på Ullevi.Foto: ANDERS YLANDER
Framträdandet blir en del av Iron Maidens ”Legacy Of The Beast Tour”.Foto: KVP/EXPRESSEN

Iron Maiden återvänder till Ullevi till sommaren.

Den 27 juni får fansen möjligheten att se dem i Göteborg.

– Vi är väldigt förväntansfulla, säger sångaren Bruce Dickinson i ett pressmeddelande.

Håkan Hellström gånger fyra, dubbla Rammstein-spelningar – och nu också Iron Maiden. Sommaren 2020 kommer det minst sagt bli fullt ös på Ullevi. 

Att det sistnämnda bandet kommer till arenan i Göteborg den 27 juni nästa år offentliggjordes under torsdagsförmiddagen.

– Vi är väldigt förväntansfulla för att komma tillbaka till Sverige, säger sångaren Bruce Dickinson i ett pressmeddelande.

Framträdandet blir en del av deras ”Legacy Of The Beast Tour”. Sedan turnéstarten har man besökt 39 länder runtom i hela världen – och totalt har turnén setts av nästan två miljoner människor. Specialgäster i Göteborg blir Alter Bridge och Airbourne.

– Hela bandet har haft så roligt, säger Bruce Dickinson i pressmeddelandet.

Iron Maiden älskar Göteborg

Förra året gjorde bandet tre framträdanden i Sverige: Två under Sweden rock festival och en på Tele 2 arena. 

Senast man var i Göteborg var 2016 och till Sveriges näst största stad har bandet alltid haft en speciell relation, som inleddes så smått redan år 1980 när de var förband till Kiss i Scandinavium. Därefter har de återkommit gång på gång till så väl Scandinavium som Ullevi, som huvudnummer.

Samtidigt är det inte bara själva spelningarna som de uppskattat, utan även livet i övrigt på Västkusten. Här har de fiskat, golfat och spelat fotboll, för att nämna något.

– Varje gång vi spelat i Göteborg har det varit fantastiskt, vi får alltid ett enormt mottagande av fansen, har Bruce Dickinson förklarat.

Då släpps biljetterna

Efter förra gången det begav sig lovade de också att komma tillbaka.

– We are blood brothers. Det har varit en speciell kväll. Jag kommer att minnas det här, sa Bruce Dickinson på scenen då, och trummisen Nicko McBrain fyllde i:

– Vilken kväll. Jag älskar er! Tack så mycket! Till vi ses igen.

Och till sommaren är det alltså dags igen. Biljetterna till spelningen på Ullevi släpps på arrangören Live Nations hemsida på torsdag den 14/11, klockan 09.00.