Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen Gården-festival i Göteborg i sommar

Rammstein spelar på Ullevi i månadsskiftet juli-augusti. Foto: E-PRESS/IBL
Håkan Hellström intar Ullevi fyra gånger i sommar. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Nationalteatern när de spelade i Trädgårdsföreningen.Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Två år på raken har Trädgårdsföreningen i Göteborg inhyst festivalen Gården. 

Men 2020 tar evenemanget en paus. 

– Jag tycker det är bra om vi kan komma ifrån det här med att en festival ska komma tillbaka varje sommar. Vi vill kunna ändra, byta och ta en paus när det behövs istället för att cementera arrangemangen, säger arrangören Niklas Westergren från FKP Scorpio till GP

Sedan 2018 har artister som The National, Tame Impala, Bad Cash Quartet och Sarah Klang gästat festivalen ”Gården”, som hållits i Trädgårdsföreningen i Göteborg. 

Första året var det en endagsfestival, andra året var det två festivaldagar. 

Men 2020 tar festivalen en paus – eftersom man i stället ska fokusera på Håkan Hellströms fyra Ullevispelningar, samt de två Ullevikonserterna med hårdrocksbandet Rammstein. 

Vill kunna ändra

Arrangörerna på FKP Scorpio säger så här till Göteborgs-Posten, genom Niklas Westergren: 

– Tanken med Gården är att vi ska göra den de år då läget är det rätta. Jag tycker det är bra om vi kan komma ifrån det här med att en festival ska komma tillbaka varje sommar. Vi vill kunna ändra, byta och ta en paus när det behövs i stället för att cementera arrangemangen. 

Festivalen hölls den 5 och 6 juni förra året. Håkan Hellström spelar på Ullevi den 12:e och 13:e juni, samt 28:e och 29:e augusti. 

Rammstein spelar den 31 juli och den 1 augusti.