Influencern Wilma, 22: Så har tillvaron ändrats

Wilma Holmqvist har över 400 000 följare.
Foto: Privat
Wilma Holmqvist gillar att resa – något som inte varit möjligt under pandemin.
Foto: Privat

Coronapandemin har förändrat livet för alla. 

Influencern Wilma Holmqvist, 22, tror att pandemin kommer förändra resandet ur en positiv aspekt.

– Förhoppningsvis tänker man till mer, säger hon.

Wilma Holmqvist, 22, är en influencer med över 400 000 följare på Instagram. Men precis som alla andra yrken har mycket blivit annorlunda under corona.

– Självklart så har ju corona påverkat oss alla på ett eller annat sätt. Men jag jobbade hemma en del redan innan corona. Det har jag varit van vid. Sen var det lite skakigare i början, det var samarbetspartners som drog sig tillbaka och var mer försiktiga men så reagerade ju många företag och sen började det lättas upp igen.

Mindre resande

En sak som Wilma tycker om att göra är att resa och det är även någonting hon publicerar på sina sociala kanaler. Men under pandemin har hon valt att stanna hemma. Nu tror hon att det kommer bli en förändring i folks resevanor. 

– Förhoppningsvis blir det så att man tänker till mer och känner att man klarar sig bra här i Sverige. Sen är det tråkigt, jag gillar ju att resa och det hade man ju velat göra men jag tycker det fungerat jättebra. Jag tror många sett det positiva i att man upptäckt Sverige på ett annat sätt. 

Har du själv hittat något sånt ställe i Sverige?

– Jag har fått upp ett nytt öga för Skåne, min kille är därifrån så jag har ju varit mycket där. Vi har haft road trips och sett mycket som jag inte visste var så fint. det är nästan utomlandskänsla. 

Hur har restriktionerna påverkat ditt sätt att jobba?

– Rent innehållsmässigt var man van vid att hitta på grejer, filma roliga saker med människor och så vidare och det har man ju fått trappa ner på och hitta på grejer hemma. Jag har börjat renovera hemma exempelvis och lagt ut det.

Vill vara gott föredöme

Frågan om, hur och när man får eller kan resa har varit omdiskuterat under pandemin. Men Wilma tycker att det är viktigt att vara ett gott föredöme för sina följare. 

– Det är självklart alltid ett ansvar som följer med när man har följare oavsett om man vill eller inte. Jag brukar alltid ta en viss ställning och försöka influera folk till det bättre. Kommer det en nyhet så lägger man ut den så fler får veta och nu med vaccineringen så lägger jag ut för att pusha folk att vaccinera sig. 

Samtidigt är hon medveten att man inte kan göra alla rätt. 

– Man försöker så gott man kan men sen gör man så klart inte allt perfekt. Men man ska självklart visa respekt. 

Jobbar med brodern

Under det senaste året har det även blivit fokus på det företag som hon har tillsammans med sin bror, som har veganska smink- och hudvårdsprodukter. 

– Redan innan corona var det mer och mer företag för mig så jag har försökt hitta ett mellanting för att kunna hålla på med båda.

Från arkivet: Här visar influencern Margaux Dietz förlovningsringen